Medi ambient

Acord per caçar gossos salvatges al Segrià

Agricultura permet batudes per capturar o matar els animals que ataquen bestiar

El Departament d'Agricultura ha autoritzat als Agents Rurals la coordinació de la captura del grup de gossos ensalvatgits que en les darreres setmanes ha atacat ramats d'ovelles a Seròs (Segrià).

Aquest permís “excepcional” permet actuar, amb la col·laboració de caçadors i dels Mossos d'Esquadra, per poder capturar els gossos vius i, si no és possible, poder-los matar.

La decisió es va prendre després de dos atacs en menys d'una setmana a dos corrals d'ovelles del mateix propietari a Seròs, on van morir 150 animals.

Els Agents Rurals estimen que aquest grup de gossos està format per quatre animals. Però no són els únics, ja que el cos parla d'un altre grup d'entre vuit i deu gossos que volta per Alcarràs i Torres de Segre (Segrià) i que va atacar dos vedells fa unes mesos, a banda d'algun altre grup que també hauria provocat danys en bestiar a altres pobles. Els Agents Rurals xifren en una vintena els gossos ensalvatgits que volten pel Baix Segre.

L'objectiu de les batudes és evitar nous atacs i minimitzar els riscos per a les persones, ja que són molts els que fan esport per camins i finques o fan feines al camp i es podrien trobar amb els gossos.

Els animals ataquen per menjar i s'han tornat salvatges després de ser abandonats, és a dir, que abans eren domèstics. Per això, el consell del Segrià farà una campanya informativa perquè s'identifiquin els animals. Tot i això, els Agents Rurals creuen que alguns d'aquests cans ja han nascut salvatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona