Medi ambient

L'alcaldessa de Riudaura vol enderrocar el centre cívic perquè és un perill

Eulàlia Massana afirma que no fer-ho és una irresponsabilitat, pel risc que comporta per als veïns

El vent ha arrencat bona part de la coberta exterior

L'Ajuntament de Riudaura es planteja enderrocar el centre cívic perquè, segons ha afirmat l'alcaldessa, Eulàlia Massana, és un perill mantenir-lo dempeus si no es refà la coberta i una part de l'edifici. La ventada de diumenge va arrencar bona part de la coberta metàl·lica d'aquest equipament, des de la lluerna fins al cobert. Una altra part de la coberta va aixafar una tanca de la part del darrere de l'edifici. En cap cas no es van produir danys personals. “Quan fa vent, els veïns ja saben que no es poden acostar al centre cívic, perquè corren perill”, va etzibar l'alcaldessa. Eulàlia Massana va afegir-hi que estan discutint amb l'administració a veure qui es fa càrrec de les reformes que calen a l'edifici, projectat per RCR Arquitectes i inaugurat l'any 1999. L'alcaldessa ha explicat que la Generalitat hi vol destinar diners del Pla Únic d'Obres i Serveis sempre que el projecte de millores el faci RCR. Ella mateixa hi ha afegit que així ho estan fent, però lamenta que, tot i estar valorat en uns 400.000 euros, no preveu la substitució de la coberta. “Al centre cívic, hi ha tres PUOSC abocats i el poble fa anys que només paga aquest edifici”, ha indicat.

El centre cívic de Riudaura, premi Mies van der Rohe, es va inaugurat l'any 1999 i al cap de quatre anys el consistori va prendre la decisió de tancar la planta que dóna a la plaça Major perquè considerava que no era funcional i que l'accés per les escales era perillós. El 2010 es va acabar la primera fase d'una reforma que no ha tingut continuïtat. I l'abril del 2013 una placa de ferro es va desprendre per una pilota llançada per unes criatures.

Ripoll

Per altra banda, la Generalitat ha reclamat al Ministeri de Foment que desdobli la línia R-3, tallada ahir per la caiguda d'arbres al pas pel municipi ripollès de Campelles. El govern català recorda que és l'única línia sense desdoblar a Catalunya i reclama que les obres es facin per fases.

LA DATA

1999
és l'any en què
es va inaugurar el centre cívic de Riudaura, tancat parcialment quatre anys després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona