Medi ambient

Els veïns de Penàguila continuen preocupats per la planta de llots

La ciutadania expressa el seu escepticisme davant les últimes declaracions realitzades per l'alcalde de la població en les que expressava la seua oposició al projecte

Els veïns de Penàguila continuen mostrant la seua preocupació al voltant de la possible ubicació d'una planta de tractament de llots o residus sòlids en el seu terme municipal que no sols afectaria mediambientalment a aquesta població, sinó també a d'altres veïnes com Benifallim i Benilloba.

En una reunió celebrada el darrer dissabte al Museu Etnològic d'aquesta població, els assistents van manifestar el seu escepticisme davant les últimes declaracions realitzades per l'alcalde de la població en les que expressava la seua oposició al projecte, així com a les efectuades pel conseller Císcar a la sessió de les Corts del darrer 18 de febrer en llançar «un missatge de tranquil·litat als veïns, en el sentit que el procediment per a la posada en marxa d'aquest tipus d'instal·lacions és molt llarg i complicat».

En ambdós casos, els veïns de Penàguila consideren que no existeixen raons suficients per «estar tranquils», ja que no existeixen indicis que el projecte estiga aturat i assenyalen que la petició de tranquil·litat sembla una maniobra de desmobilització de la protesta ciutadana. Igualment, van criticar que el conseller considerara viable la tramitació del projecte quan l'empresa sol·licite la seua instal·lació, malgrat la seua manifesta il·legalitat, en tractar-se d'un projecte que no està contemplat en el Pla Director de Sanejament.

Segons s'indica, a finals de març se celebrarà una nova assemblea veïnal a Benilloba, esperant que ja s'hagen contestat els escrits remesos tant a l'Ajuntament de Penàguila com a les Conselleries d'Aigua i d'Infraestructures per a que es retire definitivament el projecte que tant els preocupa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]