Medi ambient

S'actualitzarà la proposta de cabal ecològic de l'Ebre

El govern i la PDE acorden reactivar la comissió tècnica de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre

Vila diu que abans del juny es presentaran les al·legacions al pla de conca

El govern i la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) defensen des del 2007 una proposta de cabal ambiental per al tram final de l'Ebre d'entre 7.168 hectòmetres cúbics anuals i 9.509 hectòmetres cúbics –en funció de si l'any és sec o humit–. Una proposta que va fer l'IRTA per encàrrec de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i que està molt lluny dels 3.100 hectòmetres cúbics anuals que fixa el pla hidrològic de la conca de l'Ebre, aprovat el 2014 i que ara, en la seua revisió, manté inamovible. En canvi, sí que es modificarà la proposta de cabal ambiental que fan el govern i la PDE; així ho van acordar ahir en una reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre que va presidir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Per tal d'actualitzar la proposta de cabal ambiental, es reactivarà la comissió tècnica de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. “La proposta de l'IRTA és prèvia a la instrucció europea de planificació ambiental; per tant, és necessari adequar els cabals. A més, s'han de tenir en compte les dades hídriques dels darrers anys”, va explicar la portaveu de la PDE, Susanna Abella, que va evitar pronunciar-se sobre si la revisió serà a la baixa.

També en el marc de la comissió tècnica es consensuaran les al·legacions a la revisió del pla hidrològic de la conca de l'Ebre, un document que estarà a exposició pública fins al 30 de juny i que estarà aprovat a final d'any. “Abans del juny presentarem les al·legacions al pla de conca, per aconseguir uns cabals més elevats per preservar el Delta”, va dir el conseller Vila.

Tot i el compromís del govern d'entregar ahir a la PDE l'informe sobre l'impacte del pla de conca en els espais de la Xarxa Natura 2000, el document s'està acabant de redactar i se'ls lliurarà en els pròxims dies. La PDE considera que l'informe és molt important en la lluita a Europa. D'altra banda, la PDE farà avui un acte a Tortosa per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua.

LA XIFRA

9.509
hectòmetres
cúbics anuals és el cabal ambiental que proposa el govern en anys humits i que ara es revisarà.

La via verda arribarà a la Ràpita

El conseller Vila va presentar ahir el projecte d'ampliació de la via verda de la Terra Alta i el Baix Ebre, que s'allargarà 24 quilòmetres més i arribarà fins a Sant Carles de la Ràpita. El projecte, que està en fase de redacció, suposarà una inversió de 5,8 milions d'euros. Pel que fa al traçat, es dividirà en tres trams: Roquetes-Vinallop, on s'aprofitarà el traçat de la via del ferrocarril en desús; Vinallop-Amposta, que discorrerà per l'antiga traça que havia d'unir la línia de tren de la Vall de Safan amb el port de la Ràpita, i, finalment, d'Amposta a la Ràpita, on bona part de la via verda aniria vorejant el canal de reg Carles III. Amb aquesta ampliació hi haurà prop de cent quilòmetres de via verda a les Terres de l'Ebre.

D'altra banda, Santi Vila va anunciar la connexió permanent entre les Terres de l'Ebre i l'aeroport del Prat amb un bus llançadora. Hi haurà una vintena d'expedicions diàries de dilluns a divendres, deu els dissabtes i vuit els diumenges i festius. L'estiu passat es va fer una prova pilot i el van utilitzar més de 3.000 passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona