Medi ambient

Protectors per a aus en una línia elèctrica d'Endesa

S'han instal·lat en un tram d'alta tensió que discorre de Forallac a Palau-sator

Eviten que els ocells s'hi posin

Endesa ha instal·lat dispositius per protegir les aus en una línia d'alta tensió de 110 kV al Baix Empordà. L'actuació, a banda de reduir al màxim el risc elèctric de l'avifauna que hi habita o hi transita, millora, de retruc, la qualitat del subministrament a 22.100 clients de 13 municipis que es troben repartits entre les comarques de l'Alt Empordà (l'Escala i Viladamat), el Baix Empordà (Albons, Bellcaire d'Empordà, Colomers, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada, Torroella de Montgrí, Ullà i Verges) i el Gironès (Flaçà).

La intervenció s'ha fet sobre un tram de 5 quilòmetres de la línia que passa a prop dels nuclis de Sant Climent de Peralta, Peratallada i Palau-sator, i consisteix en la instal·lació de 24 dispositius antiposada, dos en cadascun dels 12 suports que hi ha en el segment.

Es tracta d'uns elements de metacrilat de mig metre de llargada i amb pues que eviten que les aus s'hi posin. D'aquesta manera, es preserven aquestes espècies del risc d'electrocució en una zona especialment sensible, ja que, durant les èpoques migratòries, transiten pel paratge en grans bandades espècies de gran envergadura per la proximitat entre la línia i els aiguamolls de l'Empordà.

Els treballs han suposat una inversió de 15.000 euros aportats íntegrament per Endesa, dins la política mediambiental de protecció de la diversitat als territoris on opera. La iniciativa també comporta, de retruc, una millora de la qualitat del subministrament als clients dels municipis esmentats, ja que els contactes d'aus amb les infraestructures elèctriques poden suposar interrupcions del servei. Així, la companyia compagina el suport i la protecció de l'avifauna amb el compromís de servei als seus abonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona