Medi ambient

Apicultors gironins troben uns 15 nius de vespa asiàtica

Van fer una trobada a Cantallops, on van posar insecticida a un dels darrers vespers localitzats d'aquesta espècie invasora

N'han detectat sobretot a l'Alt Empordà, a la Garrotxa i al Ripollès

Els apicultors, amb l'ajuda dels agents rurals, han localitzat al llarg d'aquest any cap a 15 nius de Vespa velutina arreu de les comarques gironines. Gran part han estat destruïts i, en el sector assenyalen que la presència d'aquesta espècie invasora que s'alimenta d'abelles ha augmentat, principalment a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès. “El 2013 només vam trobar tres nius, l'any passat quinze, enguany ja hem assolit la quinzena i és possible que acabem el 2015 arribant als quaranta vespers localitzats i destruïts”, explica el secretari dels Apicultors Gironins Associats, Carles López. Són unes dades que es van donar a conèixer en una trobada que es va dur a terme ahir a Cantallops, on van tractar amb insecticida un dels darrers vespers interceptats a la demarcació.

A banda, un cas curiós va tenir lloc en un mas situat al veïnat de les Cases Noves de Santa Pau. En només dues setmanes de diferència es van descobrir dos nius d'aquesta espècie invasora a l'exterior de l'habitatge. El seu inquilí explica que el segon vesper el van veure el cap de setmana passat. En aquesta ocasió estava situat a la part de dalt de la copa d'una alzina surera i calcula que és el doble de gros que l'anterior. Com a conseqüència, l'home va tornar a donar l'avís als agents rurals, que van acudir al domicili el dissabte dia 12, al migdia. Tal com van fer a final del mes d'agost, els efectius es van encarregar de mirar la ubicació del rusc i hi van fer fotos. Els agents rurals es van endur aquesta informació, que els va servir per redactar un informe intern i valorar quina era la millor manera d'enretirar-lo. El 29 d'agost passat és quan va ser interceptat el primer rusc de vespes asiàtiques al mas. L'inquilí de la casa, conscient que s'ha d'exterminar aquesta espècie invasora que va proliferant i fent nius, va comunicar la troballa al 112. Aleshores el van posar en una bossa hermètica i el van ruixar amb un insecticida especial.

LA FRASE

És possible que acabem el 2015 arribant als 40 nius localitzats i destruïts a la demarcació
Carles López
secretari dels Apicultors Gironins Associats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona