Medi ambient

Critiquen la gestió de boscos públics

Quatre ajuntaments es queixen de la política forestal de la Generalitat

Els ajuntaments de Sort, Soriguera, Rialp i Baix Pallars han fet arribar a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, el seu descontentament amb la política forestal del Departament en relació amb els boscos patrimonials propietat de la Generalitat. Unes males pràctiques comeses l'any passat a la forest de Tolzó (Escós) han desencadenat la queixa. Van tallar tres hectàrees i van deixar els residus forestals al costat de la pista amb el consegüent risc d'incendis que aquest fet representa. Es va obrir una pista forestal nova i no van demanar el permís d'obra corresponent a l'Ajuntament. Els consistoris sol·liciten participar en la gestió d'aquests espais i reclamen que les actuacions d'explotació compleixin tots els tràmits administratius i legal obligats. 

En el document que han fet arribar a la consellera, els ajuntaments exposen: “hem observat, amb creixent preocupació, com diferents exemples d'aprofitaments en els boscos patrimonials de la Generalitat s'han programat i executat de manera poc transparent.” Els alcaldes argumenten que algunes actuacions a boscos patrimonials “no s'han fet de la manera al més correcta possible”. Els ajuntaments demanen que els tinguin informats de les actuacions sobre les forests dels municipis que representen i creuen que la participació dels ens locals hauria de ser constant, des del moment inicial en què es plantegi l'aprofitament fins al final de la seva execució.

El Departament reconeix que en un aprofitament, fet a Tolzó, es van produir defectes en l'execució, com va quedar recollit en una inspecció interna del Departament, i s'ha reconegut recentment en una delegació de l'Ajuntament de Soriguera. Aquestes primeres errades ja s'han mirat d'evitar amb diverses mesures per tal que no es tornin a produir, segons argumenta Agricultura. Hi afegeix que s'ha informat a bastament a les comissions mixtes de Seguiment del Conveni de Gestió Forestal de la Comarca del Pallars Sobirà que es van fer el 29 de juny del 2015 i el 2 de febrer del 2016, en què hi havia una vintena de representants municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona