Calp avaluarà l'estat de conservació del seu litoral

Cap a finals del mes de novembre, el litoral de Calp serà objectiu d'una nova campanya del programa europeu de vigilància mediambiental Coastwatch Europe, impulsat pel Parc Natural del Penyal d'Ifach. Les activitats de recol·lecció de dades es duran a terme mitjançant voluntaris i les jornades de recollida han sigut fixades entre el 22 i el 29 de novembre.

El diumenge 22, està previst recórrer l'àrea que hi ha entre el cap Blanc i el penyal d'Ifach, mentre que el darrer diumenge de novembre arriba el torn a la franja que discorre entre el penyal i la cala Gasparet.

En aquest programa, pot participar qui ho desitge i consisteix a recórrer tota la costa de Calp des del port de les Bassetes fins al Morro de Toix, arreplegant dades mitjançant unes graelles amb qüestionaris concrets. Aquesta activitat té l'al·licient de gaudir d'un traçat de gran atractiu que transita pels senderols i les cales amagades de la costa d'aquesta localitat de la comarca de la Marina.

D'altra banda, en col·laboració amb els centres de busseig de Calp, el diumenge 8 de novembre està prevista una jornada de neteja de fons costaners marins i dels voltants de les salines, a fi de rescatar de les aigües les deixalles que hi ha. En acabant, els participants compartiran una paella gegant a l'esplanada del port de Calp.

En una passada edició de neteja, en què van participar 160 voluntaris, es van recollir més de 3.000 quilos de residus dels fons marins i de les salines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona