Infraestructures i serveis

L'ampliació de la C-25 a Riudellots inclou un carril bici

La Generalitat redacta el projecte i hi gastarà 3,7 milions

L'obra facilitarà la connexió més segura amb Campllong

La Generalitat de Catalunya treballa en el projecte d'ampliació de la C-25, entre Riudellots de la Selva (Selva) i Campllong (Gironès). El govern preveu ampliar 4 quilòmetres de la via i hi inclourà un carril bici que connectarà les zones urbanes dels dos municipis, segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat.

L'eixamplament de la C-25 és una vella sol·licitud per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva. “Tot aquest tram de la C-25 fins a Campllong no té cap cuneta ni cap zona per si un vehicle té un problema i ha de parar a la via pública. No hi ha cap lloc”, indica l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CiU).

Roura hi afegeix que l'actual carretera impedeix que els ciclistes circulin amb seguretat. “Si un vianant o ciclista vol anar per aquest tram, ha de passar per la mateixa calçada dels cotxes”.

Accés als polígons

L'ampliació permetrà als veïns i als treballadors accedir amb més comoditat als polígons industrials dels dos municipis. “La part est de Riudellots i la part oest de Campllong s'ajunten. És com una continuïtat. Aquesta via ens donarà continuïtat, que ara és difícil a causa dels rius [rieres i torrents].” Per Roura, “serà una connectivitat amb seguretat”. A Riudellots, ja hi ha un carril bici de l'estació de tren i fins al nucli urbà.

L'alcaldessa exposa que la C-25 està ampliada entre Campllong i Cassà, però no així entre Riudellots i Campllong. La Generalitat preveu invertir 3,7 milions d'euros en l'eixamplament i el reforç de la C-25. És la inversió més destacada del 2017 a la Selva, tot i que l'obra encara no s'ha posat a licitació.

LA XIFRA

4
quilòmetres
de la C-25 s'ampliaran a mitjà termini. El govern preveu eixamplar la via 1,5 metres per costat.

Pressupost de 3,5 milions i 0% d'endeutament

L'equip de govern de Riudellots, de CiU, ha aprovat el pressupost municipal pel 2017 (3,5 milions). En una nota de premsa, l'Ajuntament destaca que ha apujat un 35,76% les inversions. L'edil d'Hisenda, Josep M. Corominas, diu que els 445.686,50 euros en inversions es financen amb recursos propis. El consistori té un 0% d'endeutament i no ha de recórrer al crèdit. Es milloraran, entre altres coses, els accessos a la piscina (201.585 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona