Infraestructures i serveis

Municipal

Adjudiquen per fi la millora de l'estació de busos de Torroella

El Departament de Territori anuncia projectes de millora a les estacions d'Olot i Blanes i a parades de Llançà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció dels projectes constructius per a la millora de tres estacions gironines i diverses parades de Llançà.

Entre els projectes adjudicats hi ha la instal·lació de la marquesina que ha estat llargament reivindicada a Torroella de Montgrí a l'estació d'autobusos, amb l'objectiu de mitigar els problemes que s'originen a l'estació quan fa fort vent o plou, ja que aquesta és totalment oberta. L'estació d'autobusos de Torroella es va inaugurar el 2014 i des de llavors hi ha hagut la demanda de la marquesina. Segons sembla, l'estació es va fer en el seu moment completament oberta perquè el pressupost de la Generalitat no permetia res més i va tenir un cost de 620.000 euros.

A més de la marquesina a Torroella, el departament també ha adjudicat diverses actuacions per a la millora de les instal·lacions de l'estació d'autobusos d'Olot. I també s'inclou l'adjudicació del projecte per a la millora dels tancaments i el mobiliari de l'estació d'autobusos de Blanes.

Al marge d'aquests projectes, el govern també ha adjudicat la redacció per a l'arranjament de l'entorn de l'estació del tren de Llançà, per permetre l'accés i la parada de les línies de transport interurbà.

Segons comunica el Departament de Territori i Sostenibilitat, la licitació de les obres corresponents es podrà impulsar separadament i de manera progressiva.

LA DATA

2014
Any
en què es va inaugurar l'estació d'autobusos de Torroella de Montgrí, on ara faran millores.

LA XIFRA

2,5
milions
d'euros és l'import total que el departament destina als projectes de millora de vuit estacions i parades.

Inversió total de 2,5 milions

Els projectes de millora de les estacions gironines s'inclou en un paquet en el qual hi ha vuit estacions catalanes que suma una inversió total de 2,5 milions d'euros per a l'execució dels treballs, que inclouen la reforma de marquesines, la renovació de paviments, l'actualització d'instal·lacions per afavorir la funcionalitat dels serveis d'autobusos, el confort i la informació als usuaris, i treballs d'urbanització per a la millora de l'accés a parades d'autobús. Els projectes més grans són a l'estació de la Seu d'Urgell, a Sabadell i a Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia