L'Alqueria de Romaguera de Gandia és ja un enderroc

En la zona està previst construir el Palau de Justícia i 380 habitatges

L'Alqueria de Romaguera va estar enderrocada el matí de dimarts 1 de desembre a mans de l'Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) que inicia les obres d'urbanització del barri de Santa Anna de Gandia, paralitzades des del mes de juny per estudiar el valor patrimonial de l'immoble. Així, s'enceta la construcció de 380 habitatges i el Palau de Justícia.

Amb aquesta acció, finalitza un procés de lluita per a la seua conservació defensat pels propietaris, que han estat indemnitzats, partits polítics com el Bloc i Els Verds del País Valencià, el grup municipal Bloc-Verds, i també per col·lectius cívics com Arc de Mig i diverses associacions locals.

Els motiu que al·legaven per a la seua pervivència era el valor patrimonial de l'immoble, que datat entre els segles XVII i XVIII era un dels pocs vestigis que restaven de la Gandia rural. A més, apuntaven que la seua presencia era perfectament compatible amb la nova urbanització i instaven a que li se donara un ús públic.

L'octubre passat la Conselleria de Cultura va informar l'Ajuntament de la localitat de la carència de l'immoble de valor patrimonial, i per tant, va valorar que no es podia considerar Bé de Rellevància Local. Una valoració que continua tenint crítiques a pesar que ara ja res se'n pot fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona