Infraestructures i serveis

trànsit

protesta

Primer tall veïnal a Navata pel giratori a l'N-260 amb la C-26

Veïns del poble i altres municipis de la rodalia van barrar el pas a la cruïlla, ahir a la tarda, de manera intermitent

Un centenar llarg de veïns de Navata, Ordis i altres poblacions de la rodalia van fer ahir, com havien anunciat al març, el primer dels quatre talls reivindicatius a l'encreuament entre l'N-260 –de Figueres a Besalú– i la C-26 –la variant d'Ordis i Borrassà–, per reclamar que s'activi el projecte d'un giratori que donaria més seguretat a la intersecció.

Els veïns de la zona estan tips del perill de l'encreuament i en una reunió convocada per l'Ajuntament ho van acordar per fer-se sentir i pressionar Foment, seguint el camí iniciat pels veïns de Bàscara entre el 2012 i el 2013 per forçar la prohibició del pas de camions pel municipi. El calendari de mobilitzacions iniciades ahir en preveu tres més, cada primer diumenge de mes fins al juliol. Però l'alcalde de Navata, Jaume Homs, va avançar que si no reben respostes continuaran.

Per evitar que els conductors quedin atrapats massa estona, van pactar amb els Mossos d'Esquadra que a partir de les sis de la tarda farien tres talls successius de 10 minuts, amb pauses perquè els vehicles concentrats poguessin prosseguir. Els alcaldes d'altres poblacions, com ara el de Lladó, Joaquim Tremoleda, i la d'Ordis, Anna Torrentà, també van secundar la protesta.

Torrentà va argumentar que, des que es va acabar d'arranjar la variant d'Ordis, “el nou tram de la C-26 ha atret molt més trànsit de conductors que el fan servir per anar cap a la platja sense haver d'entrar a Figueres”. Aquest fet ha afavorit que hi creixi la conflictivitat, en forma d'accidents i ensurts quan alguns conductors s'incorporen a l'N-260.

El projecte preveia un enllaç a diferent nivell entre les dues carreteres, per evitar l'aturada de vehicles. Però pels ajustos pressupostaris ha quedat oblidat i sense calendari. Els veïns, però, reclamen com a mínim la solució econòmica d'una rotonda al mateix nivell que faci alentir la velocitat de circulació i faciliti les incorporacions.

LA XIFRA

3
talls
estan previstos pels veïns a la intersecció si no es fa el giratori, els primers diumenges de mes fins al juliol.

Dos giratoris més en construcció

Les protestes arriben quan a la mateixa carretera s'estan construint dos giratoris, un per a l'accés a l'estació del TAV a l'altura de Vilafant i un altre a la plaça del Sol de Figueres, per part de Foment. Homs afirma que ja han fet reunions amb representants del Ministeri de Foment a Girona i els “consta que hi estan treballant”, però remarca que, per ara, no hi ha ni diners ni cap document sobre la taula. L'alcalde de Navata espera que amb l'inici dels talls els contactes s'accelerin i es desencalli algun compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona