Infraestructures i serveis

aeroports

conflicte al prat

El govern espanyol desplega la Guàrdia Civil en els controls de seguretat

L’executiu respondrà amb un increment dels efectius a la decisió de continuar la vaga

Els treballadors denuncien pressions dels agents armats

La presència d’agents de la Guàrdia Civil a l’aeroport per assumir tasques de control de seguretat que, fins ara, feien només els treballadors d’Eulen, es va fer notar ahir a les instal·lacions. Els agents del cos armat van ocupar diversos arcs de seguretat on van inspeccionar i registrar bosses i maletes de mà que els passatgers no facturen, a més de revisar les targetes d’embarcament, tal com els operaris de l’empresa Eulen realitzaven en exclusiva fins ara.

El desplegament ha estat ordenat pel govern espanyol arran de la primera negativa dels treballadors d’Eulen a acceptar la proposta d’increments salarials que va proposar el Departament de Treball de la Generalitat com a institució mediadora en afers laborals, una proposta que tenia el vistiplau de la direcció d’Eulen.

Més Guàrdia Civil, avui

La confirmació, ahir, en una segona votació, de la negativa a acceptar les condicions laborals de la mediació provocaran un increment major de guàrdies civils als filtres de seguretat de l’aeroport, tal com va anunciar el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, tenint en compte que la decisió d’ahir dels operaris suposa l’inici, avui, d’una vaga indefinida. Els agents de reforç de la Guàrdia Civil van arribar a primera hora de la matinada d’ahir procedents d’altres territoris de l’Estat per incorporar-se als arcs de seguretat a les cinc del matí, tenint en compte que la primera aturada parcial dels treballadors era la franja horària de dos quarts de sis del matí fins a dos quarts de set.

Tal com ja ha passat en jornades anteriors, les esperes més llargues dels passatgers –pics de fins a vint-i-vuit minuts– es van produir abans de les cinc del matí, quan hi ha menys portes de seguretat operatives i atenent al fet que els passatgers que han d’agafar vols a primera hora, advertits per les llargues cues, es presenten fins a tres i quatre hores abans que surti el seu vol.

Segons la informació del gestor aeroportuari Aena, el temps d’espera dels passatgers a les cues de seguretat no va superar els trenta minuts a la terminal T1 ni els vint a la T2. A l’hora prevista de la primera franja d’aturades, el temps d’espera dels passatgers era de vint-i-sis minuts a la principal terminal del Prat, i una hora després, s’havia reduït fins a vint-i-tres. Fora de les franges de les aturades, el temps de pas pels controls de seguretat era de vuit minuts de mitjana.

“Pressió” dels agents

D’altra banda, des de la representació dels treballadors en vaga ahir es denunciava el mal ambient que s’ha generat entre els operaris i els agents del cos armat.

L’assessor del comitè de vaga d’Eulen, Juan Carlos Giménez, no dubtava a denunciar que els agents pressionen els treballadors dels controls de seguretat: “La convivència entre la Guàrdia Civil i els treballadors ha estat molt dolenta. Els treballadors s’han sentit pressionats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona