Nadal calcula que a l'abril es decidirà el traçat de la variant de la Bisbal

Al març estarà enllestit l'estudi de les al·legacions de la controvertida carretera

El conseller Nadal va avançar que la resolució de l'estudi de les al·legacions de l'autovia, mal anomenada variant, de la Bisbal no estarà enllestida fins al març. Després, a partir de l'abril, s'enviarà l'opció triada i la resolució de les al·legacions a aquelles entitats, particulars i ajuntaments que van presentar les al·legacions, i posteriorment s'entregarà al Departament de Medi Ambient perquè encarregui l'estudi d'impacte ambiental.

Per Nadal, a partir d'aquesta data no és possible, a priori, fixar un calendari, ja que la resolució de l'estudi de Medi Ambient pot tardar des d'un mes fins a un any. «Tinc casos de tota mena», va assegurar el conseller. Així mateix, encara falta la redacció del projecte constructiu, que com a mínim tarda un any a resoldre's.

«Les coses segueixen el seu curs; en dos mesos estarà l'estudi de les al·legacions; després, sobre la variant proposada, la declaració d'impacte ambiental; s'aprovarà l'estudi informatiu i s'encarregarà i posarà a licitació el projecte constructiu», va resumir el Nadal. El dirigent socialista considera que serà un projecte constructiu «car», caldrà un concurs públic i, per tant, allargar un mes més el termini. «Els papers sempre tenen un recorregut més llarg que les pròpies obres», va concloure el conseller de la Generalitat de Catalunya.

Dues opcions pel sud

El juliol passat, Nadal va fer un cop de timó al projecte fent desaparèixer l'opció nord i deixant només dos trams del sud. Amb aquest moviment el conseller va tancar el debat, però va precipitar que alguns ajuntaments, com ara Forallac i Cruïlles, anunciessin la voluntat de dur la qüestió als jutjats.

«No s'endarrereix res»

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, va voler deixar clar ahir que des de la Generalitat no s'ha «retardat» en cap moment el projecte de la variant de la Bisbal d'Empordà. El dirigent socialista assegura que el projecte no es podrà aprovar definitivament fins a la pròxima legislatura perquè el calendari no ho permet. «El missatge que vull transmetre és que no s'endarrereix res, les coses segueixen el seu curs i el curs de les coses tenen un temps administratiu.» Amb aquesta afirmació, el conseller Nadal va voler tancar ahir la polèmica sobre la hipotètica decisió de la Generalitat d'ajornar el projecte de construcció de la variant de la Bisbal. El dirigent socialista considera que no en fan prou amb deu mesos per tirar endavant el projecte i apel·la a la prudència per no «precipitar les coses». Així doncs, la polèmica variant no s'aprovarà aquesta legislatura perquè no hi ha prou temps.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.