Infraestructures i serveis

Asetrans fa balanç del sector del transport

L’Associació Transports Girona celebra la seva assemblea anual amb una trobada a Caldes de Malavella

La necessitat d’adaptació als canvis tecnològics, la formació de professionals i l’aposta per una formació pública del sector i la necessitat d’infraestructures i inversions vinculades al mateix són alguns dels aspectes que es van plantejar ahir durant l’assemblea anual de l’Associació Transports Girona (Asetrans), que es va celebrar a l’hotel Camiral del PGA de Caldes de Malavella. A la trobada, hi van assistir representants de 146 empreses associades; el president de Comité Nacional de Transporte, Carmelo González; el president de la Federació Catalana d’Autotransports de Viatgers (Fecav), Josep María Chavarría; el secretari de mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el director general de Transports, Pere Padrosa, a més de representants de les patronals gironines. També s’hi va posar de manifest la bona salut de l’associació tant pel que fa a associats com a solvència. Així mateix, també es va fer una exposició dels canvis que arriben al sector amb la pròxima aprovació del nou ROTT (reglament d’ordenació el transport terrestre).

Asetrans, que treballa tant pel transport de mercaderies com de viatgers per carretera tant en l’àmbit públic com privat, està presidida per Eduard Ayach i dirigida per Jordi Esparraguera, disposa d’una plantilla de sis treballadors i una xarxa de col·laboradors i formadors al servei de les 426 empreses associades, 43 de les quals pertanyen al sector de viatgers. Segons destaca Asetrans, compleix una quàdruple funció: assessorar els associats transportistes, oferir serveis de tramitació i gestions administratives, realitzar formació i exercir de lobby i principal representant del transport gironí. Actualment, Asetrans, a través del seu president, també presideix la Cetcat.

LA XIFRA

426
empreses
estan associades a Asetrans, 43 de les quals pertanyen al sector de viatgers.

Cicle formatiu de conducció

Fa anys que Asetrans treballa intensament per disposar de professionals amb carnet de conduir i coneixements de logística i transport a través d’una formació pública. Després de temps d’impulsar aquesta proposta i arran d’un treball intens que ha implicat la coordinació de molts actors, Asetrans acaba d’anunciar que demà, dilluns, se signarà el conveni entre el Departament d’Ensenyament, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Vic per a la implantació del cicle formatiu de grau mitjà de conducció de vehicles de transport per carretera a l’Institut de Vic. En aquest centre, i “gràcies també a la bona predisposició de l’Institut de Vic”, afirma Asetrans, al setembre ja es va iniciar una prova pilot del cicle de conducció. Després d’aconseguir aquesta fita a l’Institut de Vic, l’Associació Transports Girona afirma també que espera poder portar al més aviat possible aquesta iniciativa també a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona