Infraestructures i serveis

Finançament garantit per al futur Espai Cràter d’Olot

El govern local anuncia que un 85% provindrà de fons externs

El cost total de l’equipament és de 4 milions

El projecte de l’Espai Cràter d’Olot, dedicat al vulcanisme garrotxí, avança. El govern local assegura que té lligats fons externs per assumir un 85% dels 4 milions d’euros que costarà. La resta provindrà de fons propis. Es tracta, segons el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, d’1,8 milions d’euros que aportaran els fons europeus del programa Feder, 1 milió més a càrrec de la Diputació i dels 600.000 euros que espera obtenir del pla de foment turístic. A part d’això, Vayreda ha anunciat que la junta de govern local ha aprovat encarregar un estudi de mobilitat atenent a la ubicació d’aquest espai al davant del cementiri i al peu del volcà Montsacopa, molt al centre, i a l’elevat nombre de visitants –autocars inclosos– que es preveu que atregui. A més, ha aprovat encarregar un estudi sobre els canvis urbanístics que cal aplicar i ha obert un concurs públic per contractar un tècnic extern que lideri el projecte. El regidor ha avançat que, paral·lelament, iniciaran una tanda de contactes amb el Parc Natural de la Garrotxa i experts en vulcanisme per anar treballant el contingut del nou equipament.

No tothom ho té clar

La portaveu d’ERC a l’oposició, Anna Barnadas, ha qualificat que l’Espai Cràter no és necessari i, per contra, sí que cal invertir en el pla integral d’accions de millora del nucli antic. “Si el PDeCAT vol gent que faci el cafè al centre, que hi porti famílies a viure, que l’hi faran cada dia”, ha afirmat. Barnadas ha acusat l’equip de govern de manca de planificació i ha criticat que no es desenvolupi el pla especial de la Moixina, i ha alertat de la tensió econòmica que crearà la inversió al nou espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia