Infraestructures i serveis

Reparen el pont de Valentí, a l’Alta Garrotxa

Situat al principal camí d’accés a Sant Aniol, tenia un dels pilars malmès

El Consorci de l’Alta Garrotxa, amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Girona, ha reparat el pont de Valentí, el popular viaducte d’origen medieval (protegit amb la catalogació de bé cultural d’interès local, BCIL) sobre la riera de Sant Aniol. Des que ara fa dos anys hi van desplaçar el camí principal de Sadernes a la Muntada i a Sant Aniol d’Aguja, el pont és un lloc molt transitat per visitants i excursionistes, sobretot durant la temporada turística. A més, a l’extrem del pont de la vora de la dreta de la riera, on hi havia hagut l’hostal de Ca la Bruta, s’hi va obrir recentment un establiment turístic.

Un pilar descalçat

Les obres han consistit –expliquen fonts del consorci– en la consolidació de l’estructura del pont, que estava amenaçada pel descalçament d’un dels seus pilars: “Fa un parell d’anys –han manifestat– es va detectar una certa erosió d’un dels seus estreps a causa de les avingudes de la riera, de manera que s’havia començat a descalçar l’estructura del pont i, tot i que aquesta encara no havia sofert cap dany, s’ha intervingut amb anticipació per evitar greuges majors.”

Com que està catalogat, en el projecte de reparació del viaducte, hi ha intervingut un tècnic especialista en conservació de monuments, i atesa l’antiguitat de la construcció durant els treballs s’hi ha efectuat un seguiment arqueològic.

Llum a Sant Aniol

Un dels col·lectius que més està creuant el pont de Valentí és el de voluntaris que des de fa cinc anys estan treballant en la recuperació de l’antiga rectoria de Sant Aniol d’Aguja com a refugi excursionista, impulsada per l’associació Amics de Sant Aniol d’Aguja. Amb el nom d’Encén el llum, es farà aquest dissabte en aquest indret emblemàtic de l’Alta Garrotxa una festa per celebrar que el refugi ja té llum elèctrica, generada per les tres plaques solars que s’hi han instal·lat en la fase de les obres més recent. La jornada se centrarà en un dinar de germanor per al qual cal apuntar-se, com a molt tard, avui, dimecres, a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona