Infraestructures i serveis

Antex d’Anglès farà el nou magatzem alineat a la seu actual, a 25 m de l’N-141e

El consistori modifica d’urgència el pla general perquè l’empresa construeixi a tocar de l’edifici existent

L’alcaldessa confia que Urbanisme permetrà l’obra

El ple extraordinari i urgent de dijous a Anglès va aprovar per unanimitat una modificació del pla general (la número 5) que permetrà l’ampliació d’Anglès Tèxtil (Antex) SA. Amb la modificació, el futur magatzem intel·ligent que construirà l’empresa serà alineat a tocar de la seu actual, és a dir, a 25 metres de la carretera N-141e.

Abans del canvi, les construccions a tocar d’Antex s’havien de fer a 75 metres de la via que travessa Anglès, segons dictamina la llei de carreteres, que estableix línies de reserva per a futures ampliacions de carreteres. És el que estava inclòs en el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), aprovat el 2012.

La modificació s’ha fet després que els representants d’Antex ho sol·licitessin a l’Ajuntament en un escrit, el 25 de febrer. L’Ajuntament sosté que hi ha raons “d’interès públic” per permetre-ho i confia que la comissió d’Urbanisme de Girona ho autoritzarà, indica l’alcaldessa, Àstrid Desset (CiU). La modificació també és possible perquè no afecta el traçat de la futura variant, que enllaçarà la C-63 (a l’altura del cementiri) amb l’N-141e (a la zona de la Farga i de la Riera Seca) i farà 2 km de llargada.

La façana

El canvi del planejament –sosté el consistori– permetrà que no hi hagi d’haver mitgeres i que la façana del complex industrial a tocar de l’N-141e doni “una millor imatge”. El 29 de gener, l’Ajuntament ja havia autoritzat una altra modificació del POUM per variar el traçat d’un vial (el Josep Hereu i Aulet) al sud del complex.

LA FRASE

La intenció és que la construcció estigui al nivell d’un edifici ja existent. No hi hauria d’haver problemes
Àstrid Desset
ALCALDESSA D’ANGLÈS (cIu)

LA XIFRA

75
metres
és la distància que preveia el POUM per a ampliacions de carreteres i que impedia el creixement d’Antex.

Dos anys enrere i a 0,5 km de la futura variant

La tramitació per ampliar Antex va arrencar el gener del 2017, quan el ple de l’Ajuntament ja va accedir a una modificació del pla general per permetre el desenvolupament d’un subsector del polígon de Can Perolada (i fer-hi el magatzem). La seu d’Antex és a mig quilòmetre de l’enllaç de la futura variant, que serà a tocar d’una benzinera. La recent modificació del POUM és possible perquè no afecta la variant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Més núvols i fred

barcelona

La declaració d’impacte ambiental de la variant d’Olot ha caducat

La Vall d’en Bas

Salt comença les obres del carrer Doctor Castany

SALT

La Providència d’Olot ja és de titularitat pública

Olot

El govern avança per fer un tram de la variant de Sils

sils

Habitatges cooperatius, a Palamós

palamós

Mediació a la UdG per la professora acomiadada

Barcenona
serveis

Endesa reforma un centre a Calella de Palafrugell

medi ambient

El Consorci Forestal demana més ajuts