Infraestructures i serveis

Transport

Viatge per la història del tren

Ferrocarrils de la Generalitat edita una novel·la visual amb motiu del seu 40è aniversari

El volum reivindica la trajectòria de la companyia mirant cap al futur amb un format que inclou el treball de diferents artistes

La transformació del territori vista des del tren en un llibre de format innovador. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) suma a la celebració del seu 40è aniversari una novel·la visual, un volum molt especial que és tota una “invitació a experimentar amb els sentits”, en paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Territoris humans, nodals i sostenibles repassa els 40 anys de trajectòria de la companyia en un viatge que va des del present i el futur cap al passat i que vol anar més enllà de la visió del dia a dia. Editat per Ricard Planas Camps, el llibre gira entorn de quatre eixos principals que mouen FGC, tal com va explicar el seu president, Ricard Font, durant la presentació del llibre: “Les persones com a centre de la nostra activitat, la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat, l’assumpció del repte de la tecnologia i la digitalització de tota la companyia i, finalment, la globalització.”

El llibre està estructurat en tres grans blocs. El primer inclou articles de reflexió, mentre que el segon, el més artístic del volum, vol explicar el paisatge com “una suma de representació, transformació, experiència, emoció i cultura”, segons Ricard Planas. La primera meitat d’aquest bloc presenta quatre microviatges cap al nord, sud, est i oest de Catalunya, en què diferents artistes visuals expliquen històries sobre el present del territori. Aquest apartat inclou un dossier de 80 pàgines amb tots els relats guanyadors del concurs literari que ha organitzat FGC durant la seva història. Són experiències sobre el viatge amb tren i tot el que simbolitza aquest món. El llibre inclou un tercer bloc amb cronogrames gràfics que fixen sobre el paper la història de l’empresa al llarg dels anys en format d’esquema visual.

La novel·la visual està dirigida com si es tractés d’un llargmetratge i és fruit de la col·laboració entre els departaments de Territori i Sostenibilitat i de Cultura, continuant amb l’objectiu de potenciar les sinergies entre diferents departaments de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona