Infraestructures i serveis

El Prat preveu un altre estiu “complicat”

Foment diu que millorarà la coordinació i que donarà una resposta més eficient a l’increment d’operacions a l’aeroport

Aquest estiu, l’aeroport de Barcelona tornarà a tenir un increment d’operacions i és per això que el Ministeri de Foment preveu que pot tornar a ser “complicat”. Tot i això, el secretari d’estat d’Infraestructures, Pedro Saura, assegura que estaran més ben preparats per respondre a les possibles contingències. Ahir, en el marc de la segona trobada del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, es van donar a conèixer les conclusions de l’informe que van encarregar a Eurocontrol per veure quines mesures es poden aplicar amb l’objectiu de reduir els retards i cancel·lacions a l’aeroport. El document, elaborat arran dels retards que hi va haver l’estiu passat, recomana millorar la comunicació d’Aena amb la resta d’agents que operen a l’aeroport, tant companyies aèries com Enaire, el Ministeri de Foment i la Generalitat. Entre les mesures a curt termini que proposa l’informe i que ja s’han començat a aplicar, Saura va destacar millores en les maniobres d’aterratge i enlairament dels avions, sistemes més eficients per gestionar els canvis meteorològics bruscos i una millor coordinació entre l’aeroport i les companyies aèries que hi operen. És per això que des de Foment va voler traslladar un “missatge de tranquil·litat” als usuaris de l’aeroport, tot i que va fer una crida a la prudència i va voler defugir un plantejament “triomfalista”. Tal com va repetir diverses vegades, davant la implementació d’aquestes mesures, Saura va dir que “no es poden llançar les campanes al vol” i va recordar que hi ha altres problemes estructurals relacionats amb el conjunt de l’espai aeri europeu i que no depenen de l’aeroport de Barcelona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va copresidir amb Pedro Saura la reunió d’ahir, va destacar la voluntat de treballar de manera coordinada perquè tot funcioni correctament i va recordar la importància estratègica que té l’aeroport Josep Tarradellas-el Prat.

LA XIFRA

5
per cent
és l’increment d’operacions aèries previstes durant la temporada d’estiu a l’aeroport de Barcelona.

Més controladors aeris per assumir més vols

El secretari d’estat d’Infraestructures va avançar que de cara a la temporada d’estiu s’incrementarà el nombre de controladors aeris a l’aeroport de Barcelona i va xifrar aquesta pujada en un 5%, que és el mateix percentatge d’increment previst d’operacions a l’aeroport. El conseller de Territori va destacar ahir que el Prat ha superat per primer cop la xifra dels 50 milions de passatgers anuals i les xifres per a la temporada d’estiu també preveuen creixements. Calvet va remarcar els “números verds” de l’aeroport de Barcelona, que registra més passatgers i més operacions.

És per això que el conseller va citar la importància d’estar a punt “perquè hi pot haver contingències i cal tenir capacitat de previsió”. Segons ell, l’informe elaborat per Eurocontrol serveix per “abordar en millors condicions la temporada d’estiu” i va alertar que cal tenir la vista posada en el mitjà i llarg termini perquè cal “anar reflexionant sobre les necessitats de l’aeroport de Barcelona, que són les de l’economia catalana, i el comitè de coordinació és un bon instrument de treball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona