Infraestructures i serveis

Adif farà la plaça Espanya i tres altres projectes del TAV el 2020

L’Estat explica que ha presentat a l’Ajuntament de Girona els projectes per al Mas Gri, la plaça Europa i la plaça Espanya, amb un cost total d’uns 4,5 milions

També enderrocarà els tallers que hi ha sota via

Compromís de l’Estat per enllestir l’any que ve tots els treballs pendents lligats a l’arribada de l’alta velocitat de Girona, quan farà set que el TAV va començar a circular. La subdelegació del govern espanyol a Girona i Adif es van comprometre ahir a executar abans d’acabar el 2020, no només la plaça Europa, com ja s’havia anunciat, sinó també la plaça Espanya, convertida en una zona zero des que el maig del 2017 es va tancar l’estació de busos provisional; el tancat que hi ha pendent al Mas Gri, i l’enderroc dels tallers de manteniment de sota la via i el sanejament del viaducte. Així ho va anunciar la subdelegació mitjançant un comunicat de premsa, després d’una reunió del subdelegat i Adif amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme de la ciutat, Lluís Martí. En el comunicat, però, també s’indicava que el cost de la plaça Espanya s’haurà de repartir amb l’Ajuntament de Girona i que per això ahir es va pactar la creació d’una taula de treball “per acordar la participació i el finançament de les dues administracions en el projecte”. De fet, quan l’equip de govern del consistori gironí va presentar ara fa un any el seu projecte per a la plaça Espanya, ja va mostrar-se disposat a assumir part del cost, sobretot la part corresponent al carrer Bailèn, que es vol fer de vianants.

Gairebé 4,5 milions

La subdelegació va explicar en el comunicat que, en la trobada, va presentar al consistori gironí els projectes per al tancat convencional del Mas Gri, amb un cost previst de 585.254,43 euros; la urbanització de la plaça Europa, amb un pressupost d’1.034.498,61 euros, i la urbanització de la plaça Espanya, amb un pressupost de 2.845.093,93 euros. En total, 4.464.846,97 euros.

La subdelegació va destacar que es van acordar amb l’Ajuntament “el contingut dels projectes, amb el propòsit i el compromís que estiguin executats a finals del 2020”. Així mateix, va explicar que la reunió va servir també per acordar els projectes d’enderroc dels tallers de manteniment de sota la via i el sanejament del viaducte. En aquest cas, es concreta que anirà a càrrec d’Adif però no s’especifica el cost que tindrà.

Valoracions polítiques

El subdelegat va mostrar la seva “satisfacció” pel fet que ahir s’havia “donat sortida a quatre projectes que estaven aturats” quan va arribar al càrrec. “Creiem que hem fet una gestió responsable d’una sèrie de qüestions que exigien una resposta i que avui hem tirat endavant amb la perspectiva que estiguin acabades a finals del 2020”, va assenyalar Bramon, tot i que va puntualitzar, segons explica la subdelegació, que amb relació a la plaça Espanya “caldrà esperar a la finalització del projecte, que actualment està en fase de redacció”.

Des de l’Ajuntament de Girona, el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, va ressaltar el caràcter “positiu” de la reunió i l’interès mostrat per la subdelegació i Adif, i va assenyalar que el govern de Girona havia “insistit en la necessitat de desencallar i agilitar els projectes pendents”. També va destacar que s’havia acordat reunir “en breu” un grup de treball conjunt per tractar “diferents detalls” per “poder signar un conveni definitiu”.

LA XIFRA

2,845
milions d’euros
és el pressupost previst per a la urbanització de la plaça Espanya, el projecte més car.

LA FRASE

Donem sortida a quatre projectes aturats amb la perspectiva que estiguin acabats a finals del 2020
Albert Bramon
subdelegat del govern espanyol a girona

LA DATA

01.02.19
es va fer la primera reunió de la subdelegació, Adif i l’Ajuntament. No n’hi va haver cap més fins ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona