Infraestructures i serveis

Vilademuls demana ajuda per als camins rurals

L’Ajuntament sol·licita finançament per condicionar els sis pitjors trams

Continua pendent el passallís d’Orfes

Integrat per dotze pobles diferents i amb un trànsit important de vehicles agrícoles, Vilademuls té en els camins rurals un pou sense fons de despeses de manteniment. Per tal de posar remei als trams on el mal estat de la via afecta més greument els veïns, l’Ajuntament ha presentat al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) un projecte per condicionar sis punts de la xarxa local. Es tracta de sis indrets on, per les característiques del material del terreny –que majoritàriament és argilós– o pel pendent (o les dues coses), de tant en tant resulta impossible circular amb un vehicle. “Sembla impossible que passi en ple segle XXI, però encara tenim llocs on hem d’anar a treure amb un tractor cotxes que han quedat immobilitzats en aquests trams, per exemple a Can Sargantana d’Ollers”, explica l’alcalde, Àlex Terés.

Amb un pressupost d’uns 200.000 euros, el projecte consisteix a formigonar-los o asfaltar-los. “No és una obra barata, ja que perquè aguanti cal construir una base molt resistent i posar una capa superficial molt gruixuda”, comenta Terés, que assenyala que amb els recursos propis de l’Ajuntament és impossible escometre un projecte d’aquestes característiques.

El passallís d’Orfes

Relacionat amb la problemàtica dels camins rurals, a Vilademuls fa anys que arrosseguen el cas del passallís sobre el riu Fluvià de la pista que connecta el nucli d’Orfes i el veïnat del Pla de Palol. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) disposa d’un projecte presentat per l’Ajuntament per fer-hi un pas d’obra, resistent, que substitueixi els materials precaris que les riuades s’emporten, deixant aïllats els veïns. El projecte s’ha hagut de refer per qüestions tècniques i no hi ha data d’inici dels treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona