Infraestructures i serveis

Reactiven obres aturades a causa de la pandèmia

Territori reprèn diverses actuacions, valorades en 26,3 milions, arreu de la demarcació

En l’àmbit municipal, diversos ajuntaments també han tornat a posar en marxa treballs aturats

Les obres que el Departament de Territori i Sostenibilitat reactivarà corresponen a actuacions que estaven en marxa quan es va iniciar la crisi per la Covid-19 o que estaven pendents d’inici i estan valorades en un total de 26,3 milions d’euros. Es tracta d’actuacions en transport públic, carreteres, ports, obres hidràuliques i habitatge. Aquesta reactivació es durà a terme per fases, sempre garantint les mesures de seguretat i salut pública.

Les obres de Territori que s’activaran són la via ciclista de l’estació de Riells i Viabrea Breda al nucli de Breda per la carretera GI-552. Tram: Riells i Viabrea-Breda, valorada en 800.905 euros; la rotonda i ordenació d’accessos a la carretera GI-533. Tram: Vilablareix-Aiguaviva, valorada en 1.084.273 euros; el condicionament de la carretera GI-633 entre Sant Julià de Ramis i Sant Jordi Desvalls, per valor de 5.122.404 euros; l’eixamplament i reforç del ferm de la carretera C-25 a Riudellots de la Selva i Campllong, per valor de 3.691.865 euros; i la millora de seguretat i reestudi de la secció transversal. Carretera C-66. Tram: Serinyà-Sant Ferriol per valor de 6.096.648 euros. També s’activaran els projectes d’arranjament de les estacions i parades d’autobusos d’Olot, Torroella de Montgrí, Blanes, Sant Feliu de Pallerols, i Tossa de Mar.

Pel que fa als ports, s’inclou la urbanització de l’avinguda Foix i Cr. Platja del Port de la Selva, per valor de 545.572 euros; la pavimentació de l’esplanada del moll de ribera al port de Roses; el subministrament d’instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum sobre coberta de les naus de vendes de peix al port de Roses i Palamós per valor de 37.629 i 107.270 euros, respectivament.

Pel que fa a la represa d’actuacions vinculades al cicle de l’aigua, l’ACA té previst de reiniciar un total d’actuacions, pràcticament totes relatives al sanejament de les aigües residuals. Així, es reactivaran un total de quatre actuacions amb una inversió prevista superior als 16 milions, entre les quals destaquen l’ampliació de la depuradora de Maçanet de la Selva (10 milions), els col·lectors per a la millora del sanejament de Jafre, Colomers, Verges i la Tallada d’Empordà (3 milions) i les millores en els òrgans d’alliberament d’aigua de la presa de Darnius (1,6 milions).

Alt Empordà

En l’àmbit municipal  diversos ajuntaments també han reactivat al llarg de la setmana passada  treballs que es van haver d’interrompre quan es va decretar l’estat d’alarma. A Figueres, entre les obres públiques principals que s’han reprès hi ha la reforma de la casa natal de Salvador Dalí, al carrer Monturiol, i també la de les obres de la construcció de la segona fase del Centre Ferran Sunyer. Més recentment, la brigada municipal ha reprès obres de manteniment en diversos llocs de la ciutat. És el cas de la millora del tram de la vorera al carrer Muga i avinguda Fages de Climent; la vorera del carrer Arnera i l’anivellament del paviment al carrer Nou, a banda d’un formigonament a la vorera del carrer Portugal. A més s’ha pintat la línia central de senyalització vial a les rotondes aprofitant que hi ha poc trànsit i s’ha fet millores a l’escola Pous i Pagès. S’han reprès els treballs al camp de futbol de la Marca de l’Ham, al cementiri, entre d’altres.

Un altre exemple és a  Castelló d’Empúries. on s’han reprès les obres que s’han considerat més urgents perquè afectaven la mobilitat dels veïns o perquè hi havia perill que amb el pas dels dies aquestes zones quedessin malmeses. És el cas del carrer Marinada on s’ha donat continuïtat a l’obra que provocava molèsties als veïns alhora d’entrar a les seves cases.Altres obres d’aquest municipi que s’han reprès són les que havien quedat interrompudes però que estaven a punt de finalitzar-se com el solar de la cara nord de la Basílica, la vorera del sector Muga A que es tornarà a reprendre aquesta setmana o les obres del Centre de Serveis a l’edifici de la Policia Municipal.  També  s’han donat curs a les llicències d’obres que fins ara estaven aturades i s’ha reprès les feines de manteniment i espais verds. Es treballa mantenint les mesures higièniques i de prevenció, separats per equips i amb material de protecció.En aquest sentit l’Ajuntament de Castelló d’Empúries explica que ha incrementat els controls d’obres per supervisar que l’empresa privada treballi amb els protocols establerts.

Garrotxa

A Olot, la represa de les obres de construcció de l’Espai Cràter és l’actuació pública més rellevant pel volum. A part de la represa de moltes obres públiques menors, també es torna a treballar en la rehabilitació de la façana de Sant Esteve. A Ripoll, l’Ajuntament ha reprès les obres de millora en diversos punts de la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó i els treballs de millora del teulat de la casa de la vila i el de la piscina municipal. Així mateix, ha tornat a activar les obres a la Devesa, una de les més rellevants del mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona