Infraestructures i serveis

El sector aeri arriba a un acord per evitar la pèrdua de les llicències de vol durant la temporada d’hivern

Aerolínies i aeroports confien que la Comissió Europea donarà llum verda al document per “evitar incerteses”

El sector aeri ha arribat a un acord per evitar la pèrdua de llicències de vol (els anomenats slots) a Europa durant la temporada d’hivern arran de la pandèmia.

En un comunicat signat per les principals associacions d’aeroports i aerolínies, el sector ha establert que la baixa demanda de vols no pot ser motiu per la retirada d’aquests slots. Fins ara, la normativa europea fixava la conservació de les llicències en cada ruta a un nombre mínim de vols. És per això que, durant la pandèmia, bona part de les aerolínies optaven per realitzar trajectes sense passatgers. Ara, aeroports i companyies aèries confien que la Comissió Europea donarà llum verda al document per evitar “vols buits” i “donar més certeses” a tots els agents.

“Una pròrroga d’aquest tipus evitarà que els avions volin sense passatgers i permetrà que els vols siguin operats de forma més sostenible”, defensa el vicepresident per la regió d’Europa de l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA, per les seves sigles en anglès), Rafael Schvartzman.

Per altra banda, el director general del Consell Internacional d’Aeroports (ACI), Olivier Jankovec, ha explicat que l’acord “facilitarà l’organització dels horaris i permetrà que els usuaris sàpiguen què els espera durant els pròxims mesos”. “Les incerteses i els retards acabaran paralitzant la temporada d’hivern i això suposaria pèrdues milionàries per a totes les parts”, ha afegit el directiu.

L’acord anunciat aquest dijous ha estat signat pel Consell Internacional d’Aeroports (ACI, per les seves sigles en anglès), la Representació d’Aerolínies Internacionals a Europa (AIRE), Aerolínies per Europa (A4E) i l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona