Infraestructures i serveis

La segona fase del CFI Ferran Sunyer, enllestida

El nou edifici tindrà un viver d’empreses i disposa d’aules de formació

La construcció de l’edifici del centre de formació integral Ferran Sunyer, corresponent a la segona fase, s’ha completat del tot i l’Ajuntament ja disposa de l’espai per al nou ús que li té destinat

L’edifici, de 548 metres quadrats, tindrà espais per desenvolupar una incubadora d’empreses i aules de formació. També pot servir per a necessitats de l’àmbit de la promoció econòmica de la ciutat, però els espais són polivalents i, tot i que l’ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) no està entre les prioritats, la creació del nou espai pot revertir en l’esponjament de l’actual espai de l’EOI.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va mostrar-se molt satisfeta dels treballs que van iniciar-se l’octubre del 2019 i que es van donar per acabats aquesta setmana quan es va recepcionar les obres. Lladó considera que el centre de formació integral Ferran Sunyer ha de ser un “centre de referència” per a la formació professional a Figueres i el centre que sigui capaç de “crear sinergies amb tot l’empresariat de la ciutat”, ja sigui al viver d’empreses o per a la mateixa formació.

A la planta baixa, s’hi ubicarà la connexió amb l’edifici actual i la construcció de dues noves aules per a l’escola d’idiomes que es podran transformar en una gran aula magna de gran capacitat per a conferències.

Les noves dependències de la incubadora vertical d’empreses, amb una superfície 353,15 m² per donar servei a la creació i acompanyament de noves empreses i assessorar joves emprenedors de la ciutat en projectes empresarials, s’ubicaran a la segona planta.

Aquesta segona fase està cofinançada a tres bandes. D’un costat, a través del fons europeu de desenvolupament regional (Feder) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020, dins del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), i de l’altre, també a través de la Diputació de Girona. L’Ajuntament de Figueres també ha cobert part del finançament de l’obra a través de partides plurianuals que venen des del pressupost de l’any 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona