Infraestructures i serveis

Lloret posa un radar urbà per fer complir el límit de 40 km/h de la GI-682

El situen vora la cruïlla de l’avinguda Vila de Blanes amb la carretera de Vidreres

La policia local de Lloret ja ha instal·lat la infraestructura d’un nou radar urbà per fer complir el límit de velocitat de 40 km/h a l’avinguda Vila de Blanes, al tram de la intersecció amb la carretera C-63. La cabina antivandàlica s’ha instal·lat a escassos metres de la comissaria dels Mossos d’Esquadra al municipi, perquè contingui l’aparell en alçada. I el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, ha explicat que podrà controlar els dos sentits de la circulació, distribuïts en quatre carrils.

Per Sais, tot i que la totalitat de l’eix de Vila de Blanes i Vila de Tossa (la travessera de la GI-682) està limitat a 40 km/h entre les avingudes Amèrica i Pau Casals, sovint hi aprecien excessos de velocitat. Per aquest fet, lamenta que “les estadístiques mostren que es tracta d’un dels punts de Lloret on es produeixen més accidents” de trànsit.

A banda de l’accidentalitat entre els vehicles a motor, l’altre objectiu que assenyala l’edil “la reducció de la inseguretat viària i que els vianants i ciclistes circulin segurs perquè la resta de vehicles van a una velocitat adequada”. Ahir a la tarda estava previst tancar la certificació, per garantir el funcionament correcte del radar, i ja ho han comunicat al Consell Comarcal de la Selva, que tramitarà l’enviament de sancions i el seu cobrament. Sais avança que, “a banda de la instal·lació de la senyalització del control fotogràfic, quan entri en funcionament se n’informarà pels canals municipals”. Hi haurà uns dies de gràcia, mentre avaluen volums d’infractors diaris, però el consistori aposta per començar a sancionar al juliol, perquè no s’allargui la sensació d’impunitat i es racionalitzi la velocitat de pas.

Segons estadístiques del pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de Lloret, al terme municipal s’efectuen diàriament 118.333 desplaçaments en dies feiners, dels quals un percentatge alt transiten per l’avinguda de la Vila de Blanes i l’eix litoral de connexió amb Blanes, el Maresme i Tossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona