Infraestructures i serveis

Connectaran dos carrers rere els Caputxins de Figueres

Donen el vistiplau al projecte que enllaçarà el carrer Puig Neulós i el dels Caputxins amb un vial per a vianants per la finca dels Frares

Inclou també la pavimentació del carreró fins al carrer Tapís

La junta de govern local de l’Ajuntament de Figueres va validar el projecte d’enllaç del carrer dels Caputxins i el carrer Puig Neulós. Les obres serviran per connectar aquests dos carrers per l’hort dels Frares, un vial que serà per a vianants. Es farà una inversió de 311.000 euros, que també inclou la pavimentació del carrer dels Caputxins fins al carrer Tapís. Aquest nou vial ha de servir també com a accés per al transport d’equipaments musicals i escenogràfics de la sala polivalent.

El projecte afecta un espai en forma de L que tindrà dos usos diferents. D’una banda, es prepararà l’espai per permetre el pas, la maniobra i l’aparcament de camions de fins a 8,50 m de llargària per al servei de l’auditori. L’altra part és un espai enjardinat delimitat pels murs de la finca dels Frares al qual s’entra des del sud, des de aparcament, per un pas de vianants format en el mur existent i des de l’est del carrer Puig Neulós.

La zona accessible per als camions coincideix amb l’espai que requereixen per girar 90 graus per aparcar en bateria respecte a l’auditori. En aquest espai hi haurà un paviment dur que suporti els esforços corresponents. El projecte planteja restaurar la part dels murs històrics que quedin afectats per aquesta actuació, definint les línies corresponents als nous talls escaients amb unes peces d’acer Corten. Es formarà una tanca separadora de la resta dels horts dels Frares emprant els elements metàl·lics dissenyats pels serveis tècnics municipals.

El març de l’any 2015 va començar a funcionar l’Auditori dels Caputxins, després de la rehabilitació de l’església de l’antic convent dels Caputxins. L’antiga capella del convent s’ha restaurat per destinar-la a usos culturals, especialment auditori per a concerts i activitats culturals de mitjà format.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona