Infraestructures

espot

Gran Pallars es reforça amb un telecadira d'alta capacitat a Espot

Gran Pallars, societat que gestiona les estacions d'esquí de Portainé i Espot des de fa 3 anys, està ultimant les millores dels complexos hivernals de cara a la propera temporada. A Espot aquest dimarts ha quedat col·locat un nou telecadira de 4 places. Aquest remuntador té una capacitat per a transportar 2.200 persones cada hora i ha suposat una inversió de 4 milions d'euros. El nou telecadira substituirà dos teleesquís i té una longitud de 1.070 metres i un desnivell de 380 metres. Pel que fa a la producció de neu artificial s'ha invertit 1,4 milions d'euros a Espot i 2,7 milions a Portainé. D'aquesta manera es garanteix poder esquiar amb 40 hores de fred. La inversió que s'ha fet per millorar les dos estacions és de 9 milions d'euros.

Aquest matí es va realitzar una de les operacions més espectaculars del muntatge. Un helicòpter especialitzat en treballs de muntatge de torres i pilones ha col·locat les onze pilones del remuntador, que tindrà 69 cadires de quatre places cadascuna. Joan Sala, responsable de Gran Pallars, ha explicat que aquest telecadira està adaptat tant per esquiadors professionals com per a persones que s'inicien en aquest esport. Sala ha destacat les grans mesures de seguretat de què disposa. Ho ha exemplificat dient que la barra de seguretat un cop baixada no es pot obrir fins arribar al final del trajecte. Una altre aspecte important d'aquest remuntador és la gran resistència que té al vent.

“Dia històric”

Víctor Orrit, delegat del Govern al Pirineu, ha qualificat el moment de la col·locació de les pilones a Espot com un dia històric per molts amants de l'esquí. Segons Orrit aquesta era una vella reivindicació dels esquiadors. Per Orrit, amb aquest remuntador i la resta de millores tant a Espot com a Portainé s'augmenta la seguretat dels esquiadors i les prestacions donat que gaudiran d'una estació molt més moderna. Orrit ha destacat la voluntat del Govern de que aquestes dues estacions tirin endavant pel bé de la economia de la zona i ha dit que en sis anys s'hi han invertit més de 21 milions d'euros.

Gran Pallars està formada per un conglomerat d'empresaris i ajuntaments de la zona. Aquesta temporada serà la primera que funcionarà amb la família Viladomat d'Andorra com a accionista majoritari. Josep Cervós, president de Gran Pallars, ha destacat l'aposta dels empresaris per aquests complexos donat que són molt importants per reactivar l'economia de la zona durant la temporada d'hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona