Infraestructures

subirats

Comencen la depuradora de Lavern dos anys i mig després de ser adjudicada

El projecte constructiu es va aprovar el setembre del 2003, després es van fer les expropiacions i el 2008 es van adjudicar les obres que ara comencen

Set anys després de l'inici dels tràmits a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a la construcció de la depuradora de Lavern, aquesta setmana, per fi, ja s'hi poden veure les màquines treballant. El govern local de Subirats està satisfet d'aquesta notícia, ja que suposa el final d'un camí que per a l'Ajuntament ha estat molt llarg. Els tràmits van començar el 19 de setembre del 2003, quan es va aprovar el projecte constructiu de l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lectors en alta del nucli de Lavern. Després d'aprovar el projecte es van haver de fer un total de quinze expropiacions per garantir que es pogués desenvolupar l'obra.

El 2 d'abril del 2008, l'empresa Marco Sa Inagua va guanyar el concurs i es va convertir en adjudicatària del projecte, que estava valorat en 696.857 euros. Però no ha estat fins ara que s'han iniciat les obres.

La regidora de Subirats, Montse Garcia, assegura que el govern local “ha estat darrere d'aquesta obra durant molts anys”. Es tracta d'una obra que l'ACA assumeix de forma íntegra i que, per tant, no suposarà cap cost per al municipi. Però malgrat tot, els anys d'espera s'han fet molt llargs per al poble, segons Garcia. “Estem orgullosos d'haver pogut solucionar un problema important”, diu Garcia, confiada que les obres seguiran el ritme previst perquè Lavern disposi d'aquest servei al més aviat possible.

LA DATA

19.09.03
és el dia que es va aprovar
el projecte constructiu de l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lectors de Lavern

LA FRASE

Estem orgullosos d'haver pogut solucionar un problema per al nucli de Lavern
Montse Garcia
regidora de subirats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.