Infraestructures

infraestructures

Foment presenta un contenciós contra l'Arboç per afectació del Logis

El ministeri ha recorregut contra una reparcel·lació impulsada pel consistori per ampliar un polígon

L'actuació afecta el futur intercanviador ferroviari

Continua la batalla judicial entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament de l'Arboç, tot i que ara en sentit invers al que és habitual. Després que l'executiu arbocenc hagi impulsat diferents recursos en contra del govern estatal, especialment sobre la futura carretera A-7, ara és el Ministeri de Foment el que ha recorregut per la via judicial contra una decisió del municipi referent a un polígon industrial a tocar de terrenys titularitat del govern estatal.

Segons ha confirmat l'alcalde, Carles Ribé, el nou conflicte obert està relacionat amb uns canvis que l'Ajuntament vol impulsar a la petita zona industrial que hi ha a tocar de l'actual estació de tren del municipi. “Tenim un acord amb les empreses i vam optar per tirar endavant una reorganització i aconseguir així també fer-lo créixer una mica”, relatava Ribé. El problema és que els terrenys situats just al costat d'aquest polígon pertanyen al Ministeri de Foment i és on, en principi, està previst que es desenvolupi la nova plataforma ferroviària que ha de donar servei al polèmic Logis Penedès, que el govern arbocenc rebutja. Aquest element és el que en principi ha de permetre la intermodalitat entre mitjans de transport a la futura plataforma logística.

Recurs d'alçada rebutjat

L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar la reparcel·lació necessària per fer aquests canvis al polígon l'estiu passat. La decisió va anar seguida d'un recurs d'alçada del mateix ministeri al qual el consistori va respondre negativament. Finalment, Foment ha optat per presentar un recurs contenciós administratiu en contra de la decisió municipal, ja que considera que afecta el futur dels terrenys que hi té adjacents.

LA FRASE

Teníem un acord amb les empreses i vam tirar endavant el projecte. Foment hi té terrenys contigus
Carles Ribé
Alcalde de l'Arboç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona