Infraestructures

Sant Sadurní d'Anoia

La desballestadora tanca portes i es trasllada a l'Anoia

Adif va notificar al febrer el tancament de l'empresa però l'alcalde no ho va dir perquè no interferís en la campanya electoral

L'espai, de més de 3 hectàrees, podria convertir-se en un aparcament

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, el convergent Joan Amat, va fer públic ahir després d'una volguda retirada de la primera línia de la política local aquests mesos, que la Fragmentadora, l'empresa dedicada a desballestar vehicles que ha estat prop de mig segle la primera imatge que es trobaven els visitants quan arribaven al municipi, ja és història. Després d'11 anys de pressionar, el febrer passat l'Adif i el Ministeri de Foment van comunicar formalment a l'alcalde que l'empresa cessava la seva activitat, tal com es va acordar en el conveni signat el 2004, i que s'iniciava el desmantellament de l'activitat. Ahir, quan falten uns quinze dies perquè l'empresa acabi els treballs de desmantellament de totes els màquines i la neteja inicial de la zona que va començar al març, l'alcalde convergent, ara en funcions, va convidar la premsa a fer una visita a la zona per mostrar l'indret sense les màquines i va apuntar que un cop hagin acabat els treballs de desmantellament total el ministeri i l'Adif procediran a netejar els terrenys que ocupen més de 3 hectàrees i que llavors serà l'hora de començar a parlar del futur dels terrenys.

Amat va apuntar ahir que tot i haver pogut fer-ho públic abans no ho va fer “perquè ningú digués que es volia aprofitar per a la campanya electoral” i que “malgrat el que alguna gent havia dit, els convenis se signen per complir-los”. “El que espero ara és que el nou equip de govern tiri endavant el que estava previst per aquesta zona, que és un pàrquing per a l'estació o per a camions. Tot i que ha estat un part difícil, és una notícia molt bona per Sant Sadurní d'Anoia i per la comarca. Amb esforç s'aconsegueixen les fites que un es proposa”, va sentenciar.

L'empresa de desballestament de vehicles, que ja s'ha traslladat a l'Anoia, molt a prop de Vallbona d'Anoia, on ja està en funcionament, acabarà segons el termini previst, al juny, les tasques de neteja superficial de la zona i, un cop estigui fet, el ministeri es farà càrrec de la neteja i retirada dels residus que s'haguessin generat al subsòl i entregarà els terrenys a l'Ajuntament, que en podrà fer ús per un període de 50 anys, segons el termini del conveni signat. Amat deia que el que haurà de netejar el ministeri és una petita part dels terrenys després de l'eliminació que ja ha fet l'empresa.

El POUM inclou aquests terrenys com a zona d'equipaments i diversos estudis del seu pla parcial dibuixen la urbanització de la zona per convertir-la en un gran aparcament i les connexions cap a la zona de Can Mas de la riera. L'obra més costosa, si es portés a terme aquesta connexió, seria la construcció d'un pont sobre la via de rodalies. L'espai on hi havia la Fragmentadora està situat a pocs metres de la línia del TAV, la línia de trens de rodalies i l'empresa Freixenet.

LA FRASE

Els convenis se signen per complir-los. És una notícia molt bona per a Sant Sadurní
Joan Amat
Alcalde en funcions (CiU) de Sant Sadurní d'Anoia

LA DATA

19.10.04
És la data en què es va signar
l'acord per retirar el contenciós a canvi del trasllat de la Fragmentadora

Amat dirà adéu a la Fassina

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Joan Amat, va esquivar ahir fer una valoració de la seva etapa al capdavant de l'Ajuntament en els darrers 16 anys. El dia 10, un dia abans que deixi oficialment les seves funcions perquè el dia 11 es constitueix el nou Ajuntament, té previst presidir diversos actes i acomiadar-se de la vida política local. L'alcalde va anunciar pel dia 10 una jornada de portes obertes a l'entorn de la Fassina perquè la població pugui veure les obres de restauració de l'entorn ja acabades i part dels treballs museogràfics que ja s'estan fent. Durant la jornada de portes obertes es projectarà un audiovisual on es mostri com serà el futur centre d'interpretació del cava.

El mateix dia Amat té previst fer al migdia una visita d'obres al pont de l'Avernó. Es preveu que aquest dia hi hagi una visita del president de la Diputació de Barcelona. L'eixamplament de la calçada i la vorera està pràcticament fet, un 80% de l'obra enllestida, però no s'obrirà al trànsit fins a final de juny. Amat vol acomiadar-se de la política visitant dues de les infraestructures més importants del mandat. L'alcalde en funcions centrarà els seus esforços ara en la presidència de l'Institut del Cava, càrrec que ocupa fa temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona