Infraestructures

infraestructures

Pas endavant per al TAV a les comarques gironines

Adif començarà a partir del setembre a posar en tensió 35 quilòmetres de via

Un altre pas endavant per anar concloent les obres de construcció del tren l'alta velocitat a les comarques gironines. Adif va anunciar ahir que a partir del dissabte 1 de setembre començarà a posar en tensió la catenària de la línia entre l'estació de mercaderies de Girona i la subestació de Santa Llogaia d'Àlguema. En total, seran gairebé 35 quilòmetres, en els quals l'empresa vol extremar les precaucions ja que el sistema d'electrificació està dotat d'una tensió de treball de 25.000 volts. Per això els treballs s'han anunciat amb quinze dies d'antelació. Un cop s'acabi la posada en tensió de tota la catenària, Adif haurà acabat ja una altra fase dels treballs d'electrificació, avançant així en la construcció de tota la línia.

De fet, les previsions actuals són tenir a punt el TAV entre Girona i Figueres a finals del primer trimestre de l'any que ve. Adif va adjudicar a finals de juliol la primera fase dels treballs per adaptar l'estació de Girona del TAV, unes obres que està previst que durin uns deu mesos. D'aquesta manera Adif desencallava un dels dos projectes pendents per posar en servei la línia del TAV entre Barcelona i Perpinyà. L'altre era el muntatge de la via entre Mollet i la Sagrera, que va començar fa unes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona