Infraestructures

política

L'Estat limita les ajudes als afectats pels incendis

CiU estudia el nou decret del govern espanyol, i creu que els afectats pel foc de Portbou es podrien quedar sense subvencions

Dimecres es debatrà al Congrés el desdoblament de l'N-II

Els diputats i senadors per les comarques gironines de CiU a Madrid es van reunir ahir a Girona per planificar el nou curs polític. No van tocar els grans temes de la política general que acaparen la informació aquests dies, i es van centrar en els casos dels focs de l'Empordà d'aquest estiu, la modificació de la llei de costes i el desdoblament de l'N-II.

En el primer cas, el diputat Jordi Xuclà va avisar que la proposta del govern central de mesures urgents per pal·liar els efectes d'incendis i catàstrofes naturals podria representar un pas enrere respecte de l'anterior legislació. Segons està estudiant CiU, s'enduririen els requisits per tenir accés a les ajudes estatals per a particulars i ajuntaments. A la pràctica, l'incendi de Portbou podria no complir les condicions per sotmetre's a aquest programa. Segons el senador Pere Maluquer, responsable dels temes de medi ambient, “els supòsits seran més restrictius i canvien l'escalat, fet que dóna lloc a diferents interpretacions, a part que podrien envair competències de la Generalitat”. En tot cas, s'ha aconseguit que el decret s'acabi tramitant com a projecte de llei, fet que permetrà introduir-hi esmenes. Pel que fa a la llei de costes, Xuclà va dir: “La reforma del PP s'acosta al que demanàvem”, si bé va denunciar que “hi ha hagut una aturada en sec de tot el projecte”.

Interpel·lació per l'N-II

D'altra banda, CiU va anunciar que dimecres vinent destinarà la interpel·lació de què disposa el grup al Congrés a debatre el futur de l'N-II amb la ministra de Foment, Ana Pastor. Xuclà va recordar que aquest és un dels temes centrals en el debat polític a Madrid per a les comarques gironines, i que fa dos anys ja es va fer un debat amb l'aleshores ministre José Blanco. Ara preguntaran per l'estat dels trams pendents de desdoblar, recordant que de l'any 1995 al 2007 gairebé es van duplicar els quilòmetres d'autovia a l'Estat espanyol. En aquest temps, només es van desdoblar 8 quilòmetres de l'N-II: “És incomprensible que amb el nou govern no s'ha avançat, i sembla que el PP es vulgui guanyar la condició d'extraparlamentari a Girona, com ho ha sigut tants cops.” Xuclà va reclamar a la societat civil que denunciï l'estat de la via, i no es va mostrar partidari de compensar Abertis a canvi de bonificacions a l'AP-7: “Cal fer les obres.”

LA FRASE

El PP no s'ha gastat les partides pressupostades i no compleix les promeses electorals
Jordi Xuclà
diputat al congrés PER ciu

LA XIFRA

8
quilòmetres
s'han desdoblat de l'N-II a les comarques gironines, que es van estrenar a final del 2007.

LA DATA

26.09.12
Dimecres
vinent serà quan es debatrà al Congrés, amb la ministra Pastor, el futur del desdoblament de l'N-II.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona