El conseller de Medi Ambient i Habitatge lliura les claus dels pisos de protecció oficial de Corró d'Avall

La sala de plens es va omplir de joves i persones grans que van accedir a aquests pisos després d'un sorteig públic que es va celebrar el 5 juny. Abans de l'arribada del conseller i de les diferents autoritats, els adjudicataris van signar els contractes de lloguer amb tres advocades d'Adigsa.

L'alcalde accidental, Josep Badia, va agrair a l'Institut Català del Sòl la construcció d'aquests pisos en uns solars cedits per l'Ajuntament de les Franqueses. I va afegir que aquesta línia de col·laboració continua amb la construcció de 83 pisos més a Bellavista. Per la seva part, el conseller va fer referència a aquesta col·laboració “amb l'objectiu de garantir el dret d'accés a l'habitatge de la gent jove i la gent gran”. Després de lliurar les claus, les autoritats locals van visitar els pisos juntament amb Frederic Linares, conseller delegat d'Adigsa, i amb l'arquitecte de la promoció, Ramon Valls, que va explicar les característiques dels habitatges.

Es tracta d'una promoció de 48 habitatges situada al carrer Miquel Martí i Pol 6-8 de Corró d'Avall, i està formada per dues escales amb 24 habitatges cadascuna, distribuïts en tres plantes, amb vuit habitatges en cadascuna d'elles. Trenta-dos dels pisos estan destinats a joves menors de 35 anys, dotze a persones majors de 60 anys i dos estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda. L'Ajuntament es reserva dos habitatges per cobrir necessitats socials de la població. Dels 46 pisos que es van adjudicar, finalment se'n van entregar 41, ja que es va produir tres renúncies i dos adjudicataris no es van presentar a la signatura del contracte. Els pisos han estat construïts per l'Institut Català del Sòl al pla parcial del Sector J i seran administrats per Adigsa. Els llogaters van signar un contracte per a cinc anys i el preu mensual de lloguer amb les despeses incloses de serveis oscil·la entre els 199,83 i els 206,30 euros.

Els pisos tenen una superficie d'uns 40 metres quadrats i disposen d'una habitació doble, un bany i un menjador amb cuina americana. Tots els pisos també tenen un balcó amb un espai per estendre la roba i tenir la rentadora. A les plantes baixes se situen 48 places d'aparcament, 48 trasters i la llar d'infants Cavall Fort, que va obrir en el curs escolar 2008-2009. L'obra ha tingut un pressupost de 3,58 milions d'euros.

El municipi de les Franqueses té en marxa dues promocions d'habitatges socials a Llerona i a Bellavista. La que està més avançada és la de Bellavista, amb 83 habitatges de lloguer per a joves, a la plaça de Catalunya, en un solar cedit a l'Incasòl per l'Ajuntament de les Franqueses. El conjunt d'habitatges estan distribuïts en tres edificis independents, construïts a diferents nivells d'alçada, aprofitant els desnivells del terreny. Tots els habitatges tenen un dormitori doble i un bany. I la superficie útil és d'uns 40 metres quadrats. Dos dels habitatges són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

L'actuació inclou la construcció d'una llar d'infants que serà de titularitat municipal i un aparcament de 87 places. L'obra es basa en un projecte de l'arquitecte Lluís Jubert.

L'Incasòl també té en projecte una promoció de 14 habitatges de lloguer per a joves al carrer Cadí, a Llerona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona