Infraestructures

Primers tràmits per fer rotondes a l'N-II a Pontós i Garrigàs

Faran dues rotondes elevades a cada cruïlla amb un pont per sobre l'N-II

Dues rotondes elevades i connectades per un pont sota del qual passarà l'N-II substituiran els encreuaments de Garrigàs i Pontós en aquesta carretera.

El projecte de remodelació de les dues cruïlles està a exposició pública des de la setmana passada i té un pressupost de 10 milions d'euros. Les primeres màquines podrien entrar en acció a finals d'any. El Ministeri de Foment ara sembla decidit a anar ràpid per respondre a unes reclamacions històriques del territori pel que fa a aquests punts perillosos i d'alta sinistralitat.

Aquestes mesures urgents signifiquen també que el ministeri no preveu desencallar a curt termini el desdoblament de l'N-II en el tram de Figueres a Bàscara, però com a mínim la perillositat dels encreuaments serà resolta i hi haurà les rotondes per un futur desdoblament.

Per fer aquestes dues rotondes s'expropiaran dues franges de terrenys a banda de l'N-II en una àrea d'una longitud de 2.900 metres.

Expropiacions

En total unes vuitanta parcel·les seran afectades, la majoria a Garrigàs (40), a Pontós (21) i també en el terme municipal de Borrassà (20). Ahir va tenir lloc a Garrigàs la primera reunió de propietaris afectats, que ara disposaran del termini d'un mes d'exposició pública (fins a finals del mes de maig) per presentar al·legacions.

Fer pinya i crear un col·lectiu d'afectats

Dues tècniques d'Agroxarxa (un servei que Unió de Pagesos posa a disposició dels pagesos pendents d'expropiacions) van explicar ahir a Garrigàs els tràmits als quals hauran de fer front els afectats en els propers mesos. Entre els assistents ningú qüestiona la necessitat del projecte, però sí que hi ha inquietuds sobre les indemnitzacions. A hores d'ara, però, ningú no sap en quin preu es valoraran unes expropiacions que poden ser totals, parcials o només de servitud de pas. Per tot aquest procés, que es podria iniciar a la tardor, les representants d'Agroxarxa van animar els assistents a constituir un col·lectiu d'afectats per tenir més pes a l'hora de negociar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona