Infraestructures

infraestructures

A Ribamala ja no hi ha esvoranc però hi continua el pas alternatiu

Les obres s'enllestiran a finals de la setmana vinent, però llavors es reforçarà el talús de l'altra banda

El trànsit entre Ripoll i Sant Joan, regulat per semàfor

Les obres de reparació de l'esvoranc causat per la pluja a Ribamala (eix Pirinenc), entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, s'acaben la setmana vinent, però el pas alternatiu de vehicles es mantindrà perquè ara s'haurà de reforçar el talús de l'altra banda d'aquest eix viari. Els treballs, que van començar a mitjan abril, hauran durat gairebé tres mesos. El Ministeri de Foment calcula que les altres obres tindran una durada de tres mesos. Així ho ha comunicat el responsable de la Unitat de Carreteres a l'Estat a Girona, Jorge Verdú, al president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i als alcaldes de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, Jordi Munell i Ramon Roqué, respectivament.

Verdú, acompanyat d'un tècnic de l'enginyeria que dirigeix les obres en aquesta via, els ha explicat que, mentre ha durat la reparació de l'esvoranc, s'han fet proves al talús de l'altre costat de la carretera i s'hi han detectat punts inestables que cal reparar. Per això, han decidit donar continuïtat a aquesta obra d'emergència i posar una altra malla de cable amb uns ancoratges per subjectar-la a la roca i col·locar una barrera New Jersey –estructura rígida de formigó– just a sota del talús perquè acumuli la grava que es pugui despendre de la paret i evitar que arribi a la carretera.

Així doncs, a partir de la segona setmana de juliol, es podrà circular pel carril reparat amb el trànsit regulat per semàfors.

LA DATA

05.07.13
És el dia en què
Foment té previst enllestir les obres i iniciar les de l'altre costat de carretera

LA XIFRA

3
mesos
més duraran les obres al sector de Ribamala de l'eix Pirinenc, el qual haurà estat afectat mig any

Reclamen els dos carrils els festius

El president del Consell i els alcaldes de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses han demanat al responsable de Carreteres de Foment a Girona que s'obri la circulació pels dos carrils durant els caps de setmana i coincidint amb la temporada turístic. Això, però, no serà possible, segons els ha comunicat Jorge Verdú, per les dificultats tècniques que comporta retirar la maquinària necessària per les obres. Finalment, li han insistit que les obres estiguin acabades abans de l'inici del curs escolar, petició que, si les obres es desenvolupen amb normalitat, serà una realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona