Infraestructures

medi ambient

L'ACA no té diners per portar l'aigua de la Cellera a Anglès

L'obra de connexió es va arribar a començar fa anys, i no té data prevista de reinici

L'ens sí que preveu aquest any invertir 1,3 milions d'euros a millorar i ampliar la depuradora d'Anglès

L'Agència Catalana de l'Aigua no reprendrà les obres per portar les aigües negres de la Cellera de Ter a Anglès per falta de diners. Les obres es van començar el 2010 però es van aturar al cap de poc temps, de manera que el municipi, igual que Amer i Osor, continua abocant directament al riu. No és el cas de Bonmatí, que –al contrari de la informació que vam publicar per error dimecres– té una depuradora des del 2012.

L'obra de la Cellera que es va començar a fer era per portar les aigües fins a la depuradora d'Anglès, que de fet es troba en mal estat, malgrat que es va inaugurar el 2003. L'ACA ha de fer –a part del que tenia projectat– “una actuació addicional que permeti connectar el clavegueram de la Cellera amb el col·lector que ha de transportar les aigües residuals cap a la depuradora d'Anglès”, segons fonts de l'ACA, però com que no hi ha pressupost no serà en el futur immediat.

L'ACA sí que preveu aquest any arreglar i ampliar la depuradora d'Anglès, una actuació que té un pressupost d'1,3 milions d'euros. Tot i que està prevista per aquest any, fonts de l'ACA no van saber concretar ahir cap data d'inici de les obres. El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va confirmar que tenen el compromís de l'ACA de començar-ho, i que l'actuació és urgent. “En qualsevol moment pot deixar de funcionar i abocar directament al riu”, va explicar.

Osor i Amer

En la mateixa zona, la depuradora d'Osor es preveu que estigui enllestida a l'estiu. El pressupost global de l'actuació és d'uns 681.000 euros. Pel que fa a Amer, l'ACA està pendent que primer l'Ajuntament actuï en els col·lectors en baixa, que són de competència municipal, per poder-se plantejar qualsevol actuació.

LA XIFRA

3
municipis
de la Selva interior (la Cellera, Amer i Osor) aboquen les aigües residuals al riu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia