Infraestructures

El Parlament insta Adif a fer diverses millores en els TAV

Vol millors horaris al vespre, un accés més fàcil als trens a Figueres-Vilafant i més coordinació en busos i rodalies

La comissió de Territori i Sostenibilitat va aprovar ahir una resolució per la qual el Parlament insta el govern català a demanar a Adif diverses millores en els serveis Avant del TAV entre Barcelona, Girona i Figueres. Concretament, a partir d'una proposta d'ERC –elaborada conjuntament amb els usuaris del servei– que va ser transaccionada a partir d'esmenes de CiU, es reclama que es millori l'oferta de trens “cobrint els intervals horaris amb més demanda”, especialment en la tornada de Barcelona en la franja de les 20 a les 21 h, en què ara no n'hi ha cap. L'últim TAV surt de Barcelona a les 21.40 h, i l'anterior a les 19.25 h. Una altra de les peticions és que es resolgui el problema d'accessibilitat que hi ha a l'estació de Figueres-Vilafant per la distància entre el punt d'accés a l'andana i el punt real d'aturada dels trens. En la resolució també es demana un estudi –que hauria de fer la Generalitat– per millorar la coordinació dels horaris dels TAV amb els dels trens convencionals i els busos urbans i interurbans. També se sol·licita que ADIF millori els sistemes de comunicació directa amb els usuaris en cas d'incidència i que hi hagi una millor connexió elèctrica i de telecomunicacions en tots els trens.

Tots els punts van ser aprovats per unanimitat, excepte el de les millors connexions elèctriques i de telecomunicacions, en què el PP es va abstenir perquè creu que és un problema de l'orografia que no té a veure amb Adif.

Tren a Ripoll i GI-555

La comissió de Territori també va aprovar –només amb els vots en contra del PP– dues propostes de resolució de CiU sobre la R3 de tren convencional, que és la de la línia Vic-Ripoll-Puigcerdà. En una resolució es demana que s'hi facin actuacions d'emergència i les millores demanades des del territori. I en l'altra es reclama que no es tanqui el servei de manteniment de la xarxa ferroviària instal·lat a Ripoll, ja que hi ha rumors en aquest sentit.

D'altra banda, la comissió va aprovar per unanimitat una proposta de resolució del PP esmenada per CiU sobre la necessitat de continuar fent actuacions per millorar la carretera GI-555 entre Sils i Massanes,i també de millorar la visibilitat a la GI-550 entre Arbúcies i Sant Hilari Sacalm. Aquests trams són considerats de “risc molt alt d'accidentalitat” en el darrer estudi EuroRAP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona