El pacte d'infraestructures satisfà Reus tot i que no inclou l'autovia de Cambrils

L'Ajuntament de Reus es va mostrar satisfet ahir del Pacte Nacional per a les Infraestructures que el govern i els principals ens socioeconòmics van signar divendres com a full de ruta des d'ara fins al 2020, i que preveu una inversió superior als 1.000 milions en obra pública de l'Estat i la Generalitat en actuacions vinculades a la ciutat. El consistori destaca sobretot la «millora de la connectivitat» que suposaran les actuacions previstes, amb uns 500 milions per a obres en matèria ferroviària, 190 per a l'aeroport o 26 més en centres i equipaments tecnològics del Tecnoparc.

El pacte no inclou tanmateix el desdoblament de la T-3141 entre Reus i Cambrils, reclamat per ambdós ajuntaments i el de Riudoms, i que dilluns va aixecar també les queixes de l'empresariat en les jornades Gresol. «És una pena que sigui una carretera tercermundista, ha arribat el moment que hi hagi una autovia», deia l'empresari Antoni Pont, que també reclamava que l'aeroport «dóna riquesa i encara té possibilitats de créixer molt», i fixava l'arribada de més vaixells de creuer al port de Tarragona com a gran assignatura pendent.

Tarragona, també

L'Ajuntament de Tarragona també ha fet una valoració «molt positiva» del pacte, segons la portaveu Begoña Floria, «sobretot» pel compromís d'inversió en la façana marítima, però també en l'A-27, els accessos a l'aeroport o els parcs tecnològics de la URV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona