Infraestructures i serveis

mobilitat

via verda

Territori licita la redacció de la nova via verda entre Manresa i Santpedor

El projecte que permetrà executar les obres quedarà enllestit en vuit mesos

El document haurà de concretar el traçat del vial per a vianants i ciclistes

La nova via verda entre Manresa i Santpedor ja és més a prop. El Departament de Territori i Sostenibilitat va confirmar ahir l'inici del procés de licitació de la redacció del projecte constructiu que permetrà concretar la implantació del vial, pensat per a vianants i ciclistes.

El projecte que ara arrenca haurà de definir la configuració i el traçat exacte de la via verda, que resseguirà la carretera BV-4501, entre el parc de l'Agulla de Manresa i el municipi de Santpedor, i que és previst que passi per atractius turístics de la comarca com ara el nucli rural de Sant Iscle de Bages, en terme municipal de Sant Fruitós de Bages, la propietat més important del qual i que dóna nom a l'entitat és el mas de Sant Iscle, documentat l'any 950.

El vial tindrà una longitud aproximada de tres quilòmetres i mig i una amplada de tres metres, amb marges de mig metre segons les condicions de cada tram. El projecte estarà redactat en un termini de vuit mesos i té un cost aproximat de 33.250 euros.

A banda de la via verda entre Manresa i Santpedor, el departament n'ha projectat dues més a la Catalunya central. La que està més avançada és la de Sant Julià de Vilatorta, a Osona. Farà 800 metres de longitud i 2,5 metres d'amplada, i anirà adjacent al nou enllaç entre l'eix transversal i la BV-5202. El departament va dir ahir que estarà acabada aquest juny. La segona es troba també al Bages, entre Manresa i Viladordis. Farà un quilòmetre, amb un espai de 2,5 metres d'amplada per a vianants i ciclistes, i amb un parterre arbrat. El departament va informar que ja s'està redactant el projecte constructiu.

Un nou atractiu

Les noves vies verdes, que van ser anunciades pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el mes de febrer passat, han estat molt ben rebudes al Bages, sobretot perquè representen un nou element que permetrà donar encara més valor al paisatge del pla de Bages, a l'entorn del qual hi ha diferents propostes i apostes turístiques. En unes declaracions recents, Marc Aloy, regidor d'Entorn Natural de Manresa i responsable de Medi Ambient al Consell Comarcal del Bages, assegurava que el projecte és “una bona notícia” que permetrà “una connexió amb els municipis veïns i també amb l'entorn natural més proper”.

LES XIFRES

3,5
quilòmetres de recorregut tindrà la nova via verda. Farà 3 metres d'amplada i tindrà marges de mig metre.
33.250
euros és el cost
de la redacció del projecte, que haurà d'estar escrit en un màxim de vuit mesos.

Manresa, doblement beneficiada

El pla de la Generalitat per ampliar la xarxa de vials per a caminants i ciclistes a tot Catalunya beneficia doblement la ciutat de Manresa. Dues de les tres noves vies verdes previstes surten de la capital del Bages, per on també és previst que passi la nova ruta cicloturística que s'ha batejat com a InterCatalunya, un projecte transversal que anirà de Girona a Lleida i que trepitjarà municipis com Tàrrega, Cervera, Calaf, Manresa i Vic. El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà més de quatre milions d'euros en el període que va del 2016 al 2018 per ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona