Infraestructures

Llum verd a les obres que acaben l'ajuntament nou de Castellfollit de la Roca

Es tanquen així més de deu anys de litigi per ajustar a la normativa vigent l'edifici

Els treballs s'hauran d'enllestir abans del final d'aquest any

El ple de Castellfollit de la Roca va donar llum verd ahir a l'aprovació definitiva del projecte que preveu els treballs que han d'enllestir definitivament la construcció del nou ajuntament. I això significa que, un cop acabats aquests treballs, que s'adjudicaran per via d'urgència en el proper ple, es tanca un conflicte que ha durat més de deu anys. Més de dos lustres de litigis per un edifici que contravenia les normes urbanístiques del municipi pel fet de tenir més altura de la permesa i no complir amb l'alineació establerta. El projecte preveu diverses actuacions en la coberta, la instal·lació de serveis com ara els de climatització i de seguretat, l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i, entre altres coses, en els acabats de pintura. Hauran d'estar enllestides abans de final d'aquest any per complir amb el Pla Únic d'Obres i Serveis i l'obertura del servei està prevista pel primer semestre del 2017. Faltarà el mobiliari, però, en espera de la seva adquisició, s'hi traslladarà el de l'actual seu provisional. Les obres estan valorades en 137.000 euros, motiu pel qual en el ple d'ahir també es va aprovar una modificació de crèdit de 37.000 euros per completar la partida pressupostada de 100.000 euros al capítol d'inversions, dotada amb 70.000 euros per la Diputació i 30.000 de fons propis de l'Ajuntament.

L'alcalde, Miquel Reverter (ERC), va remarcar que, després d'un any de molts entrebancs i molta energia gastada en aquest tema, es podrà acabar el nou ajuntament. “És una obra heretada, però hi hem hagut de destinar tota la inversió”, va dir, i hi va afegir: “A partir d'ara, podrem invertir en les prioritats que ens havíem marcat.”

LA XIFRA

137.000
euros
és el cost del projecte que preveu les obres que han d'acabar definitivament el nou ajuntament.

Un conveni, inici del final del conflicte

Per tancar el conflicte va ser clau un conveni amb la família Gussinyer amb una indemnització de 175.000 euros i el finançament del cost de construir una escala d'accés a un edifici veí de la nova seu consistorial a canvi de la cessió de 20,4 metres quadrats ocupats i la renúncia al procés penal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia