Infraestructures i serveis

Conflicte municipal

Malestar a Calldetenes i Prats amb una empresa instal·ladora de gas natural

Una vintena de veïns dels dos municipis es queixen perquè paguen serveis inacabats o que no han demanat

Aquesta setmana ha començat la mediació

La Rosa, de Prats de Lluçanès, és una de la quinzena de casos d'afectats en el municipi per la presumpta mala praxi d'Instaltec. Aquesta empresa instal·ladora va aprofitar el desplegament del Gas Natural a Calldetenes i Prats de Lluçanès per obrir-hi una oficina comercial i fer ofertes als seus habitants per tal d'adquirir una caldera o canviar els comptadors, com també fer les connexions a la xarxa del gas a aquelles persones que ho demanessin. El problema és que, segons diuen els afectats, en molts casos les ofertes tenien clàusules que no quedaven del tot clares o els clients han acabat pagant per coses que diuen que no van contractar: “En el nostre cas hi vam fer dues operacions. En un pis vam donar d'alta el servei de gas i no hem tingut cap problema, però en una altra casa, on encara no hi vivim perquè està en construcció i ni té cèdula d'habitabilitat, aprofitant que s'aixecaven els carrers vam sol·licitar que ens fessin arribar la connexió del gas a la porta per si més endavant volíem activar el servei. Resulta que sense firmar cap contracte, com sí que vam fer amb el pis, ens hem trobat que ja tenim el servei donat d'alta i des del maig ens arriben factures d'entre 20 i 120 euros”, explica la Rosa.

En la mateixa situació s'han trobat mitja dotzena de veïns de Calldetenes, a qui, segons expliquen, se'ls van vendre calderes i la connexió a la xarxa però la feina es va quedar a mitges. I és que tant a Prats de Lluçanès com a Calldetenes Instaltec va baixar la persiana d'un dia per l'altre deixant entre els veïns i els ajuntaments una sensació de deixadesa: “Creiem que no han tingut gaire en compte el consumidor. Han vingut, han venut tant com han pogut sense deixar clares moltes coses i han marxat”, explica l'alcalde de Prats, Isaac Peraire. Roger Pradell, regidor de Serveis de Calldetenes, també apunta a la confusió i malestar que ha generat que s'estiguin cobrant coses que encara no funcionen. Des dels dos ajuntaments s'estan promovent trobades amb Gas Natural Distribució (GND) per tal de resoldre els dubtes dels afectats.

Ofereixen solució

Ahir a Prats hi va haver la primera trobada entre afectats i GND. Segons van explicar des de l'empresa, la idea de les reunions és recollir totes les queixes, oferir solucions si és competència de GND i si el problema es té amb l'empresa instal·ladora que treballava en nom seu fer de pont per resoldre el conflicte.

Des de la part comercial que va actuar a Prats i Calldetenes, expliquen que van tancar l'oficina perquè es donava per tancada la campanya de captació de clients i es remarca que no hi ha cap mala pràctica i que, en el cas de Calldetenes, “només queden tres connexions sense fer al carrer Gran, ja que estaven pendents de la llicència d'obres de la Diputació. Vam instal·lar calderes i comptadors a petició del client però no arribava el gas i ha calgut paciència. Ja s'hi treballa i se solucionarà tot aviat”.

LES FRASES

Hem aconseguit que Gas Natural Distribució vingui al poble per resoldre els conflictes que hi ha
Roger Pradell
regidor de serveis de calldetenes
Creiem que no han tingut massa en compte el consumidor. Han vingut, han venut i han marxat
Isaac Peraire
alcalde de prats de lluçanès

L'arribada del gas, una cursa d'obstacles a Calldetenes

El desplegament del Gas Natural a Calldetenes s'ha allargat més del compte a causa de diversos problemes. L'arribada del nou combustible es va anunciar el juliol del 2015, però el primer contratemps va aparèixer quan la xarxa de Gas Ciutat que Gas Natural volia utilitzar per fer-hi passar el gas hi van detectar una gran quantitat de petites fuites que calia reparar. Aquesta primavera, amb el servei ja en funcionament, un canvi administratiu a l'empresa distribuïdora va provocar la pèrdua de les dades de molts clients. Durant uns mesos, no arribaven factures o es facturava malament i també es va haver de solucionar. Finalment, la llicència d'obres dels carrers propietat de la Diputació s'han demorat molt, i tot just ara s'està fent la nova canalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona