Infraestructures i serveis

El concurs per a la gestió de l'aigua a Maçanet, suspès

El govern té dubtes respecte al concurs i refarà el plec perquè torni a passar pel ple

El ple ordinari d'ahir a la nit a Maçanet de la Selva va acordar la suspensió del concurs per a la gestió de l'aigua. L'alcalde, Antoni Guinó (CiU), admet que tenien dubtes respecte al concurs aprovat pel ple el 4 de gener i “hem preferit parar-lo”. En principi, l'equip de govern, de CiU, Acord per Maçanet (AM) i el PP, refarà el plec de clàusules perquè sigui aprovat en el futur, avança Guinó.

Després del ple del 4 de gener, quatre empreses (Sorea, Proveïments d'Aigua SA, Abastaments d'Aigua del Tordera SL i Aqualia) van presentar un recurs contra el concurs aprovat al gener. Totes quatre demanaven “la suspensió de l'acord” per a la gestió del servei públic de distribució i subministrament d'aigua potable a través d'una concessió perquè, segons el punt aprovat ahir, “l'execució podria causar perjudicis d'impossible o difícil reparació”. Guinó admet que han estudiat els recursos i, “davant el dubte”, han suspès el concurs. El 8 de maig Guinó cedirà l'alcaldia a Josep Maria Ciurana (AM).

El principal grup de l'oposició, ERC, va donar suport a la suspensió del concurs. El portaveu republicà, Xavier Xarbau, recorda que ja van presentar una moció dos cops l'any passat en què demanaven que es municipalitzés el servei d'aigua. L'equip de govern hi va votar en contra, assenyala Xarbau.

ERC i el consorci públic

ERC és partidària d'estudiar un altre tipus de gestió. Xarbau defensa que un consorci públic vetlli pel servei. Guinó diu que se'n podria parlar, però descarta que l'Ajuntament municipalitzi el servei: “Ho vam fer així fa anys i va ser un desastre. El concurs va ser un encert.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia