L'Ajuntament de Tarragona obre un expedient sancionador a l'antena «il·legal» des d'on emet Losantos

Està situada en un pis a Sant Pere i Sant Pau llogat per Totmúsica Ràdio SL

L'Ajuntament de Tarragona va rebre abans de l'estiu un avís de la Prefectura Provincial d'Inspecció de Telecomunicacions, depenent del Ministeri d'Indústria, que l'alertava de l'existència d'una instal·lació de ràdio al número 22 del carrer Miguel de Servet que provocava interferències en altres emissores. Dies després, la Secretaria de Mitjans de Comunicació, depenent del Departament de Cultura, confirmava que l'empresa Totmúsica Ràdio SL tenia llogat un pis en aquest edifici des d'on estaria emetent de manera il·legal i demanava a l'Ajuntament que en revisés també la legalitat urbanística. Fruit d'això, la Guàrdia Urbana hi va fer una primera inspecció el 13 de juliol passat, en què es va constatar «que allà s'hi fa aquesta activitat, i que hi ha queixes del veïnat per interferències, per possible radiació de les ones i fins i tot per soroll», explica el regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés. Després de localitzar el propietari del pis i constatar que «no en sabia res», l'Ajuntament va comprovar que, efectivament, l'antena detectada no tenia cap documentació presentada ni autorització demanada. No va ser fins al 10 de novembre, però, tot just fa un mes, que va decidir obrir un expedient de disciplina urbanística contra l'empresa per tal que iniciés els tràmits preceptius si volia legalitzar l'antena, un fet que tanmateix Tarrés ja avisa que no podrà passar atenent la normativa actual. «Se'ls ha donat tràmit d'audiència, però no tinc constància de cap resposta seva», explicava el regidor Tarrés la setmana passada. I si la resposta no arriba, o no és satisfactòria, l'Ajuntament iniciarà el procediment sancionador que preveu l'expedient obert, el qual hauria d'acabar «amb el cessament de l'activitat i el desmantellament de l'antena».

Procés paral·lel de Cultura

Fonts del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació han confirmat que l'antena del carrer Miguel de Servet és la que, des de principi de setembre, fa servir l'estació Esradio per emetre a Tarragona, des del 98.7 de l'FM. I és que el govern també té iniciat un procés paral·lel contra l'emissora –impulsada pel web ultradretà Libertad Digital, del qual Losantos és vicepresident–, a la qual a final de setembre va enviar una resolució perquè cessés les emissions en un termini de deu dies, ja que no tenia llicència. L'empresa hi va presentar un recurs administratiu, i ara el departament ha confirmat que està preparant la resolució de desestimació, com a pas previ a un primer intent de precintament dels equips emissors amb el consentiment dels interessats. Si s'hi oposen, en tot cas, Cultura ja ha dit que sol·licitarà una autorització judicial per procedir al precintament per la força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona