Infraestructures i serveis

municipal

Argentona destinarà prop de dos milions d’euros a l’enllumenat públic

S’adjudicarà un nou contracte que es convertirà en el més car que assumirà el consistori

Per exemple, es preveu actuar en un miler de llums

Argentona destinarà, a partir del setembre, prop de dos milions d’euros a l’enllumenat públic. Ho farà mitjançant el nou contracte d’adjudicació d’aquest servei de manteniment, que es convertirà en el més car que tindrà el consistori. L’acord, que tindrà una durada de quatre anys prorrogable per dos més, es traduirà en 540.000 euros, que es destinaran a noves inversions els quatre anys vinents, i en 220.000 euros anuals que serviran per fer tasques de manteniment. Entre d’altres, es preveu la substitució dels llums actuals per models de baix consum (unes 1.000 unitats) a zones com el Turó de Sant Sebastià, la zona Eixample i el veïnat de Madà i la substitució de prop de 150 columnes de llum que estan en mal estat al municipi. El servei també inclou el manteniment dels semàfors i el piló que regula l’accés de vehicles al centre del poble. “Es tracta d’un contracte molt potent que ens permetrà fer un salt qualitatiu molt important”, va manifestar el regidor d’Espai Públic, Salvador Casas (PSC), que va destacar que “es duplicarà l’aportació anual dedicada al manteniment”. Casas, que va qualificar aquest contracte com “un projecte de mandat”, va comentar que “es tracta de la continuació engegada fa anys d’una política de millora energètica”.

Paral·lelament, l’alcalde del municipi, Eudald Calvo (CUP), va explicar que ja s’ha instal·lat i posat en funcionament un nou transformador de la línia de mitjana tensió al veïnat de les Ginesteres. La infraestructura ha anat a càrrec d’Endesa amb una inversió d’aproximadament 400.000 euros. “D’aquesta manera s’evitaran els talls de llum i les caigudes de tensió que eren habituals”, va explicar Calvo, que va avançar que, amb vista a la tardor, és previst de renovar el quadre elèctric de l’Eixample. Costarà 250.000 euros, a càrrec de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona