Infraestructures i serveis

taula de mobilitat

La Taula de Mobilitat inclourà un grup consultiu

La plataforma Trens Dignes continua reclamant la creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre

Reclamen que es millori la connexió entre Gandesa i Tortosa

La Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre incorporarà un grup consultiu, en què entitats com la plataforma Trens Dignes tindran veu. Així es va acordar en la primera reunió de la Taula de Mobilitat, en què també es va decidir que les reunions es farien de manera trimestral i es va nomenar secretari de la taula el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Joan Martín. “Crearem uns grups de consulta per recollir les propostes de les entitats en matèria de mobilitat”, va explicar el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés. La Taula de Mobilitat la formen diferents departaments de la Generalitat, els quatre consells comarcals de l’Ebre i els ajuntaments de Tortosa i Amposta.

De moment, però, Trens Dignes desconeix com serà aquest grup consultiu i continua reclamant la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM), prevista en la llei de mobilitat del 2003. “La llei exigeix la participació i així es preveu en l’ATM, però a l’Ebre s’han inventat un organisme nou que no sabem a partir de quina normativa funcionarà”, va manifestar el portaveu de Trens Dignes, Josep Casadó. La plataforma es reunirà després de l’1-O i reclamarà “transparència” a l’administració.

En la reunió de la Taula de Mobilitat, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta va plantejar la necessitat de millorar la connexió en autobús entre Gandesa i Tortosa. “Estudiarem la viabilitat d’un bus a primera hora del matí que comunique Gandesa amb Tortosa per garantir l’arribada dels alumnes que estudien al campus de l’Ebre de la URV”, va explicar Pallarés.

D’altra banda, aquest curs escolar s’ha millorat la connexió amb transport públic al Montsià. Així, hi ha quatre noves freqüències de bus diàries, en cada sentit, entre Alcanar, Ulldecona i la Sénia. Els horaris que s’han programat coincideixen en l’horari d’entrada i sortida dels cicles formatius que ofereixen els instituts dels tres municipis. L’objectiu d’aquest servei és fomentar la mobilitat dels alumnes que cursen cursos postobligatoris.

LA FRASE

Crearem uns grups de consulta per recollir les propostes de les entitats en matèria de mobilitat
Xavier Pallarés
DELEGAT DEL GOVERN A LES TERRES DE L’EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona