Infraestructures i serveis

Ryanair va cancel·lar vols a les illes abans que el ministeri hi dictés uns serveis mínims del 100%

Hi ha diversos vols anul·lats a Eivissa, Palma i Tenerife, entre d’altres

L’aerolínia no ha volgut donar dades sobre quants vols a les Illes s’han cancel·lat coincidint amb la vaga

Ryanair anuncia que acomiadarà més de 300 treballadors de la plantilla d’Irlanda

Tot i que els serveis mínims als territoris insulars afectats per la vaga de Ryanair són del 100%, a la pràctica hi ha diversos vols a les Balears o les Canàries que estaven programats per aquest dimecres i dijous que l’aerolínia va cancel·lar. El motiu, segons expliquen fonts de la companyia irlandesa, és que el Ministeri de Foment va dictar els serveis mínims sobre la planificació que va enviar-li Ryanair, però aquesta planificació ja no incloïa vols que s’havien anul·lat perquè tenien menys passatgers, molts d’ells a localitats insulars. L’aerolínia no ha volgut donar dades sobre quants vols a les Illes s’han cancel·lat coincidint amb la vaga, si bé l’ACN ha pogut constatar que se n’han anul·lat vols entre Madrid i Barcelona i Eivissa, així com les connexions Barcelona- Palma i Barcelona-Tenerife Sud.

Un passatger del Prat: “Feia sis mesos que tenia un bitllet cap a Tenerife i me l’han cancel·lat set dies abans de volar”

Un tímid degoteig de passatgers de Ryanair s’han acostat aquest dimecres al matí al punt d’informació que la companyia té a l’Aeroport del Prat per tal de rebre atenció sobre la vaga de dos dies convocada per la tripulació de cabina. Entre els afectats que consultaven com fer la reclamació pel vol cancel•lat hi ha hagut passatgers que tenien previst volar a les Illes Balears i a les Illes Canàries, amb viatges suspesos abans que es decretessin els serveis mínims del 100% pels enllaços insulars. “No entenc res, perquè diuen que els vols a les illes s’han de garantir al 100% però a mi no em garanteixen res. M’han anul•lat el vol set dies abans de volar a Tenerife Sud quan jo feia sis mesos que tenia la reserva”, s’ha exclamat davant els mitjans un dels afectats. Segons Aena, entre aquest dimecres i dijous, la vaga de Ryanair afectarà un total de 15.000 passatgers, els quals la companyia assegura que ha reubicat o retornat els diners a tots.

Josep Maria, un veí de Barcelona amb un bitllet comprat a Ryanair per anar a Tenerife, s’ha atansat aquest dimecres al matí al punt d’informació de la companyia per gestionar la reclamació del seu vol cancel•lat per a demà dijous. Visiblement molest, ha criticat el procediment que haurà de seguir per fer la reclamació, assegurant que és “molt difícil perquè Ryanair no permet reclamar els diners directament a la finestreta i et remeten a un formulari web molt complex”.

Aquest mateix passatger s’ha mostrat indignat pel fet de no disposar del seu vol malgrat els serveis mínims estableixen que la companyia ha de garantir el 100% dels trajectes programats a les Illes Balears i a les Canàries, desconeixent que bona part dels vols insulars es van suspendre poc abans del decret del Ministeri de Foment.

L’home ha relatat que ha buscat una alternativa per volar a Tenerife a través de Vueling. “Ryanair em tornarà els 144 euros que val el vol que he perdut, però el bitllet nou me’n costa 244”, ha lamentat, afegint un cert temor per les cancel•lacions que la companyia d’IAG ha patit els darrers dies: “No sé si he sortit de foc per caure a les brases”.

Una altra afectada, Emiliana, turista procedent d’Argentina amb previsió de passar les vacances a Catalunya i les Illes Balears, ha explicat que ha perdut “molts diners” perquè la cancel•lació del seu vol a Palma de Mallorca li ha comportat perdre, de retruc, la primera nit d’hotel d’una reserva de diversos dies.

Emiliana ha decidit substituir el vol de Ryanair per un bitllet de ferri que sortirà al llarg d’aquest dimecres des del Port de Barcelona, i ha relatat que abans ha volgut passar per l’Aeroport del Prat per gestionar la reclamació del vol perdut. “Amb tota aquesta situació, al cap i a la fi, qui hi perd és el turisme”, s’ha lamentat.

Més enervat s’ha mostrat Haslim, veí de Vilafranca del Penedès que tenia quatre bitllets per volar amb la seva família a Màlaga. Aquest testimoni ha explicat que s’ha assabentat de la cancel•lació del seu viatge tot just en arribar a l’aeroport, insistint que “ningú” l’ha avisat “ni per telèfon, ni per missatge”. La previsió de Haslim i la seva família era arribar a Màlaga per agafar després un vaixell fins Melilla, i ha dit que substituirà el vol a Andalusia per un viatge en tren.

15.000 afectats a Barcelona

Segons dades facilitades per Aena, la vaga de tripulants de cabina de Ryanair a l’estat espanyol convocada per aquest dimecres suposa la cancel·lació de 66 vols, mentre que demà dijous també es preveuen una seixantena d’anul·lacions. En conjunt, els dos dies es calcula que hi haurà 15.000 passatgers afectats amb sortida o arribada a l’Aeroport del Prat. Si durant l’estiu les operacions a Barcelona ascendeixen a 1.100 enlairaments i aterratges diaris, un 12% d’aquests corresponen a la companyia irlandesa, que és la segona amb més volum d’activitat en aquest aeroport, per darrere de Vueling.

Ryanair anuncia que acomiadarà més de 300 treballadors de la plantilla d’Irlanda

Ryanair ha anunciat en plena vaga que acomiadarà més de 300 treballadors de la plantilla d’Irlanda i reduirà un 20% la flota a la base de Dublín, que passarà de 30 a 24 aeronaus al pròxim hivern. En un comunicat a la borsa de Londres, la companyia irlandesa, ha indicat concretament que a partir del 28 d’octubre no comptarà amb el servei de més de cent pilots i més de 200 tripulants de cabina com a conseqüència d’aquest 20% de reducció de la flota de Dublín. En la nota, on també apunta les vagues dels pilots han provocat un descens de les reserves a Irlanda, l’aerolínia assenyala que traslladarà diversos avions a Polònia i ofereix als treballadors que preveu acomiadar la possibilitat de traslladar-se a Polònia o a altres base de la companyia.

“Lamentem aquestes reduccions d’aeronaus a la base a Dublín per aquest hivern, però la direcció ha decidit destinar més aeronaus a aquells mercats on estem gaudint d’un creixement important, com Polònia”, ha apuntat la companyia. Ryanair opera una flota de més de 450 aeronaus en 87 bases a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona