Infraestructures i serveis

L’aigua del Port de la Selva torna a salinitzar-se

Es manté apta per al consum però supera els límits idonis de 250 mg/l

L’Ajuntament n’informa la població però sense decret restrictiu perquè s’acaba el pic de màxim consum

Les últimes analítiques de l’aigua de xarxa del Port de la Selva han detectat que els nivells de clorurs han superat els 250 mg/l, valor de referència establert per la normativa. L’Ajuntament ha informat la població que l’aigua subministrada continua tenint la consideració de potable i és apta per a tots els usos, per bé que es pot percebre un cert gust de salat i que es recomana als possibles grups de risc (lactants i persones amb afectacions com ara hipertensió) que no consumeixin l’aigua de xarxa.

La problemàtica de la salinització de l’aqüífer del Port de la Selva és recurrent quan es combina un llarg període sense pluges amb el de màxim consum a causa de l’afluència turística. Amb tot, l’Ajuntament ara mateix no té previst dictar cap decret de sequera ni haver de recórrer al lloguer d’una dessalinitzadora com va passar l’any passat. Això s’ha pogut evitar perquè la primavera passada el Port de la Selva ja es va connectar a la xarxa de proveïment del Consorci de la Costa Brava, a la xarxa d’aigua de Llançà, que procedeix del pantà de Darnius Boadella.

“Les condicions meteorològiques no han estat favorables, no hem tingut pluges des de l’octubre passat; però els prop de 40.000 m³ que vam rebre a la primavera amb aquella connexió ens han permès reduir la pressió sobre l’aqüífer”, explica l’alcalde, Josep Maria Cervera. Ara, tot i que tornen a augmentar els nivells de salinització, l’Ajuntament farà un seguiment i confia que no s’hauran de prendre mesures més restrictives ja que s’acaba la temporada turística i el període de màxim consum. Si l’índex de clorurs continués pujant també quedaria el recurs de tornar-se a connectar a la xarxa d’aigua de Llançà (cosa que es podia fer durant els mesos d’estiu).

A més llarg termini, s’està tramitant el projecte d’una connexió definitiva a la xarxa del Consorci Costa Brava que, combinada amb el sistema d’aigua regenerada i l’aqüífer del Port de la Selva, ha de permetre afrontar aquests episodis de salinització de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona