Infraestructures i serveis

Prova pilot a Olot amb contenidors intel·ligents

S’instal·laran al barri de Pequín de la ciutat i en l’assaig hi participaran els veïns de més de 300 habitatges

S’accionaran amb una targeta i les bosses de deixalles s’identificaran amb un codi QR

Fer un seguiment de la utilització del servei de deixalles per identificar els hàbits correctes i incorrectes dels ciutadans és clau per millorar la gestió d’aquest servei públic i per a l’aplicació d’unes taxes d’escombraries més justes. A Olot, l’Ajuntament inicia avui una prova pilot amb contenidors intel·ligents que permetran avançar en aquests dos objectius. Aquesta prova es durà a terme al barri de Pequín, en concret en 360 habitatges, entre domicilis particulars i activitats entre el carrer Madrid i el carrer Toledo, des de la confluència amb el camí de la Teuleria i fins al carrer Puig Roig i als carrers més propers.

Els contenidors que es distribuiran per aquesta zona són tancats i s’obren amb una targeta identificativa personal. Avui començaran les tasques d’informació dels veïns i el repartiment d’aquestes targetes amb visites a tots els domicilis participants en la prova pilot. Els nous contenidors, però, no s’instal·laran a la via pública fins al 25 de novembre. Seran contenidors d’envasos lleugers, matèria orgànica, paper i cartró i fracció resta, i només els podran obrir els habitants d’aquesta zona que hagin estat autoritzats mitjançant una targeta personalitzada.

En aquesta primera fase d’aquesta prova pilot, no serà necessari l’ús de la targeta, ja que els contenidors es podran obrir prement el polsador d’activació del sistema, oferint així un temps d’adaptació. I, a partir del dia 2 de desembre, aquests contenidors quedaran completament tancats i únicament es podran fer servir amb la targeta identificativa de cada usuari.

Pel que fa a l’ús de les bosses de deixalles, cada usuari podrà fer servir qualsevol tipus de bossa a excepció del paper i cartró, que es dipositaran a l’interior del contenidor a granel. Cada usuari haurà d’enganxar a la bossa de deixalles un codi QR que se li lliurarà juntament amb la targeta.

A partir dels resultats de les proves pilot d’accés limitat per als usuaris autoritzats del barri de Pequín d’Olot, i les que es van fer el mes de juny passat a Argelaguer i també al barri de Can Blanc de Santa Pau, es disposarà de la informació necessària per portar a terme, en l’àmbit de la comarca, el desplegament del nou model de recollida de residus. Aquest model, que està detallat en el programa de residus municipals de la Garrotxa 2018-2023, permetrà assolir els nivells de selecció fixats en les normatives vigents.

LES XIFRES

3
municipis
participen en la prova pilot. Olot s’afegeix ara a Argelaguer i Can Blanc de Santa Pau.
6
mesos
és el temps fixat per recollir les dades que serviran per revelar la idoneïtat del sistema.
360
habitatges
són els que participen en total a la prova pilot de recollida de residus que ara s’inicia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona