Infraestructures i serveis

Invertiran 6,1 milions en la depuradora de Riudellots

L’Agència Catalana de l’Aigua posa a licitació les obres d’ampliació de la infraestructura, que duraran un any i mig

S’ampliarà un 20% la seva capacitat de tractament

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per executar les obres d’ampliació de la depuradora de Riudellots de la Selva, que suposarà una inversió de 6.193.682,88 euros. Les obres tindran una durara d’un any i mig (a partir de l’adjudicació i signatura del contracte) i fins al 6 de març es poden presentar ofertes.

Segons explica l’ACA, els treballs previstos serviran per adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures –a partir dels plans urbanístics previstos a Riudellots i Campllong–, ampliant la capacitat de tractament de la depuradora (que passarà dels 1.600 als 2.200 m³/dia). Fins ara, la depuradora tracta les aigües residuals generades a Riudellots de la Selva i les provinents del polígon industrial de les Ferreries, al terme municipal de Campllong. Amb l’ampliació tindrà capacitat per tractar les aigües residuals generades al nucli urbà de Campllong, que fins ara se sanegen a la depuradora de la indústria càrnia de la Selva i posteriorment són abocades a la riera de Campllong.

Les obres que es faran a la depuradora inclouen, per exemple, la remodelació i ampliació del pou de gruixuts, una estructura de pretractament, reactors biològics, decantadors secundaris, construcció d’un tanc d’homogeneïtzació, espessidor de fangs, sitja d’emmagatzematge de fangs deshidratats, edifici de deshidratació de fangs, edifici de bufadors o arquetes de la nova línia d’aigua i de fangs, entre d’altres. El projecte que preveu la connexió de Campllong amb la depuradora actualment s’està redactant, després que a mitjans de desembre passat s’adjudiqués la redacció del projecte constructiu. L’import d’adjudicació d’aquest contracte va ser superior als 78.200 euros, amb un termini de set mesos per redactar el projecte.

L’actual depuradora de Riudellots de la Selva va ser construïda l’any 1997 i disposa d’una línia de tractament amb capacitat per tractar 1.600 m³/dia. Les aigües degudament tractades són aportades al riu Onyar. El projecte, a part de la millora i ampliació de les instal·lacions de l’EDAR de Riudellots de la Selva, també inclou els processos d’eliminació de nutrients necessaris per complir els requeriments exigits en la directiva 91/271 de la Unió Europea, segons s’explica en la memòria del projecte. Aquesta actuació està inclosa en l’actual cicle de planificació (2016-2020).

LES XIFRES

6,19
milions
d’euros s’invertiran en l’ampliació de la depuradora de Riudellots de la Selva.
20%
més
de capacitat de tractament s’aconseguirà amb les obres.

LA DATA

1997
Any
en què es va construir l’actual depuradora. Les aigües tractades són aportades al riu Onyar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona